unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Världsarvet får draghjälp med nya dekaler

Företag och föreningar i Mörbylånga kommun kan nu stolt visa upp att de lever och verkar i ett världsarv, i Södra Ölands odlingslandskap.
”Producerat i världsarvet Södra Ölands odlingslandskap”. Ett av flera budskap som företag och föreningar kan välja på.
”Producerat i världsarvet Södra Ölands odlingslandskap”. Ett av flera budskap som företag och föreningar kan välja på.

Dekalerna är en del av 20-årsfirandet av världsarvet. Tanken är att företag och föreningar på södra Öland ska sätta upp världsarvsdekalerna på exempelvis butiksdörrar och i skyltfönster.

Fem varianter har tagits fram; Välkommen till-, Upplev-, Producerat i- och Upptäck Södra Ölands odlingslandskap samt ett med ett hjärta.

”Vi arbetar hela tiden med att lyfta Södra Ölands odlingslandskap lokalt, regional, nationellt och internationellt. Tillsammans kan vi alla hjälpas åt att lyfta vårt unika landskap under hela året”, säger världsarvssamordnare Emma Rydnér i en kommentar.

Projektet har finansierats genom det transnationella världsarvsprojektet DUNC, Development of UNESCO Natural and Cultural assets.