"Vi hoppas på att kunna återgå till den folkfest som Victoriadagarna ska vara”

Efter 40 år lämnade Kay Wiestål, ansvarig för Victoriadagen, över stafettpinnen till Stephan Rimér. Ett ärofullt uppdrag som Stephan hoppas förvalta väl och utveckla på sikt.
Publicerad 17 juli 2021
Foto: Pressbild

När du tog över ledarskapet 2019 bytte Victoriadagen namn till Victoriadagarna - varför?

– För att tydligare beskriva att projektet består av mer än bara konserten och att det dessutom ska stimulera till ytterligare aktiviteter i perioden.

Hur länge pågår planeringen av Victoriadagarna?

– Hela året men med ökad intensitet från och med februari skulle jag säga.

Vad är det som tar mest tid att styra upp?

– Just nu upplever jag att en av de största utmaningarna är kommunikation. Det är många inblandade parter som har olika behov av information samtidigt som vi också vill att så många som möjligt får ta del av och kan vara delaktiga i det långsiktiga arbetet.

Vad är det roligaste med att arrangera Victoriadagarna?

– Det är att få arbeta med så många fantastiska människor, och så klart att vara på Öland i juli!

Två år på raken har firandet fått förhålla sig till pandemirestriktioner - men hur tänker vi oss firandet nästa år om vi blickar framåt lite?

– Vi hoppas på att kunna återgå till den folkfest som Victoriadagarna ska vara.

Hur kom det sig att du tog över ansvaret från Kay Wiestål?

– I mitt arbete med Idrottsgalan så hade mina och Kays vägar korsats ett par gånger genom åren. När Kay hade bestämt sig för att börja dra ner på arbetsbelastningen så träffades vi och tycke uppstod.

Hur länge samarbetade du med Kay?

– Lite mer än fyra år.

Hur var det att jobba med honom?

– Kay var framförallt oerhört generös som person och med sin tid, erfarenhet och kunskap.

Vad är ditt starkaste minne av honom?

– Jag har många starka minnen av Kay. Han har gett mig många goda råd, men något jag alltid kommer bära med mig är hans sätt att möta människor, och alltid ta sig tid oavsett vem eller vad det gäller.

Vad gör du när du inte jobbar med Victoriadagarna?

– Utöver de andra projekt vi jobbar med, exempelvis Idrottsgalan och Guldbaggen, så har jag två barn som tar en hel del tid. Och så försöker jag hinna med lite golf på sommaren och skidåkning på vintern.

Har du några andra engagemang i trakterna kring Öland-Kalmar?

– Nej, inte än! Men i och med det här uppdraget blir det ett automatiskt engagemang som sträcker sig utanför eventet även om det inte är formellt.

När kliver du upp på morgonen?

– 06.30.

Vad står på frukostbordet?

– Müsli, ostmacka och te.

Hur startar du helst dagen?

– Med en runda golf! Jag började spela som junior i 12-13-årsåldern. Då lirade jag några intensiva år och sen blev det ett uppehåll i närmare 15 år. Förra ”coronasommaren” kom en nytändning för golfen.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

– Efter frukost cyklar jag till kontoret vid Odenplan i Stockholm. Försöker att inte ha några möten bokade innan klockan 10. Sitter sedan i möten eller telefonsamtal större delen av dagen för att avslutningsvis sätta mig på cykeln för färd hemåt.

Vad gör du helst en ledig dag?

– Någon form av fysisk aktivitet med barnen eller nära vänner.

Vart går drömresan?

– Den franska skidorten Chamonix. Jag gillar alperna och bergen. Jag semestrar gärna med skidåkning, men jag går gärna på tur och vandrar också. Det är drömresan både på sommaren och vintern.

Vad ville du bli som liten?

– Större! Jag har aldrig haft något tydligt drömyrke. Det var mycket idrott en period och då var drömmen allt från hockeyproffs till golfproffs – men de drömmarna gick över ganska fort.

Har du någon hobby eller några fritidsintressen?

– Golf, utförsåkning och all form av träning.

Berätta något kul om dig själv som inte så många vet!

– Jag kom tvåa i världens första Redbull Crashed Ice tävling 2001. Det är som skicross fast med skridskor. Det var premiär för det i Sverige på söder i Stockholm och gjorde en backe och spolade med vatten. Anledningen till att jag ställde upp var för att det var precis bredvid kontoret i Münchenbryggeriet. Då lyckades jag smyga mig in i tävlingen och jag vann 3 000 dollar. Jag tävlade en del i extremskidåkning när jag var yngre, nu försöker jag bara ta mig ner.

Har du någon dold talang?

– Nej, ingen dold - skulle jag ha talang i något så låter jag alla få veta det, ha, ha!

Vad är det bästa med Öland?

– Jag är väldigt förtjust i miljön och naturen. Men jag är också förtjust i alla de människor jag har möjlighet att jobba med. Det är lustfyllt att åka över bron.

Fakta

Stephan Rimér

Ålder: 47 år.

Yrke: VD.

Familj: Två barn, en tjej på 12 år och en kille på 15 år.

Bor: Sollentuna.

Uppväxt: Enköping.

Beskriv dig själv med några ord: ”Ambitiös, nyfiken, rastlös och en smula påfrestande!”

Simon KarlssonSkicka e-post
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.