Annons

Vigselringar borta efter att par lånade toalett av äldre

Okänd man och kvinna tros ha stulit ringarna från den äldre kvinnan på Öland.
Publicerad 17 maj 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Marek Kosmal/Mostphotos

Polisen fick veta om stölden efter att de på torsdagen åkt till ett flerfamiljshus i Färjestaden med anledning av en annan händelse, hos en annan äldre kvinna.

– En okänd man och kvinna hade ringt på och bett att få låna toaletten, och kvinnan fick också komma in, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Annons

Efter att paret hade gått därifrån ringde kvinnan, som är i 80-årsåldern, till polisen då hon var rädd att paret inte var att lita på. Det är i nuläget oklart om något har försvunnit från hennes bostad.

När polisen knackade dörr i huset visade det sig att paret hade ringt på hos en annan kvinna, även hon i 80-årsåldern. De ville låna toaletten och kvinnan fick komma in. Efteråt upptäckte lägenhetsinnehavaren att två vigselringar var borta.

– Man ska aldrig öppna dörren för okända, så bedrövligt är det. Det är mycket åldringsbrott just nu, konstaterar Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons