GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Öländsk villa totalförstörd i brand – ägaren inte hittad

Strax innan klockan 02, natten mot onsdag, larmas räddningstjänst och polis med anledning av en brand i en villa på Esplanaden i Mörbylånga.
Publicerad 11 maj 2022 • Uppdaterad 12 maj 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

– Det är en enplansvilla med gillestuga som är helt övertänd när vi kommer på plats, säger Håkan Andersson vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Räddningstjänsten fick från början rikta in sig på att hindra spridningen och dämpa branden så gott det gick.

– I och med att det var en enplansvilla med gillestuga, och så pass övertänt, var det rasrisk från väggar och golv. Det gick inte att helt säkra för att gå in. Taket hade redan rasat.

Fyra stationer och en mängd fordon var inkallade till ärendet.

Polisen meddelar på onsdagsmorgonen att det är inledningsvis är okänt hur branden startat och att en anmälan om mordbrand är upprättad. Huruvida någon har skadats i branden är i nuläget oklart.

– Det är en man i 40-årsåldern som bor där. Vi söker kontakt med honom, men har ännu inte lyckats, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

– Brottsrubriceringen är helt rutinmässig för att vi ska kunna utreda händelsen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.