Annons

Volvodagen firas med A-traktorträff i Löttorp: ”Lever och andas A-traktorer”

Unga motorburna och personal från Går'n i Löttorp firar Volvons dag med en A-traktorträff och Volvokonvoj genom Löttorp på norra Öland.
– Det ligger enormt mycket hjärta och själ från dessa ungdomar och deras största intresse, säger fritidsledaren Christina Ahlström.
Publicerad 13 april 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mostphotos

På fredagskvällen den 14 april kommer Löttorpsbor se hur flera A-traktorer, de flesta av märket Volvo, rulla genom orten. Då är det nämligen 96 år sedan den första Volvon såg dagens ljus ute i svensk trafik.

Det firar motorburna ungdomar och personal från fritidsgården Går'n i Löttorp med A-traktorträff och Volvokonvoj.

Annons

– Ungdomarna som kör a-traktor här uppe har genomgående Volvobilar så det föll sig naturligt att fira just denna dagen, säger fritidsledaren Christina Ahlström.

Konvojen kommer synas på flera håll i Löttorp och göra ett stopp utanför Åkerbohemmet för att visa upp sina bilar. Slutdestinationen blir Snäckan där allmänheten kan kolla på bilarna och rösta på sina favoriter med telefonen.

Träffen arrangeras av ungdomarna från Går'n ihop med Christina och övrig personal – och det betyder mycket för dem att kunna få visa upp sitt stora och brinnande intresse för A-traktorerna.

– Det är deras idéer och jag hjälper till att förverkliga. Det ligger enormt mycket hjärta och själ från dessa ungdomar och deras största intresse, säger Christina.

– De lever och andas A-traktorer, de är beroende av dessa transportmedel på norra Öland då kommunaltrafiken är mer är bristfällig. Det är deras sätt att kunna ses över huvud taget.

”De lever och andas A-traktorer, de är beroende av dessa transportmedel på norra Öland då kommunaltrafiken är mer är bristfällig.”
Christina Ahlström, fritidsledare på Går'n.
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons