unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kalmarposten-TV

Hitta drömjobbet

”Jag bryr mig om mina kunder som en vän”

”Jag bryr mig om mina kunder som en vän”

Kalmar. – Ibland kan jag känna att jag jobbar i en ytlig bransch. Jag är inte den som måste sminka mig varje dag. Men så påminns jag om glädjen i att ha rollen som den som får andra att må bättre, genom en doft, med lite smink, att ta hand om huden eller få massage och faktiskt må lite bättre.

"Jag faller för grönskan"

Kalmar. Veckans profil är trädgårdsarkitekten Josefin Smedberg. För henne är trädgårdssäsongen för länge sen igång trots att snöflingorna yr utanför fönstret. "Det är nu jag planerar och ritar som mest. Planera under vintern så du är redo att sätta spaden i backen på våren, annars halkar du efter med en gång. Det är mitt bästa råd" säger Josefin.
"Jag faller för grönskan"

"Jag har alltid känt en trygghet och glädje i maten”

Kalmar. Hon träffade den stora kärleken i sin tatuerare, lämnade barndomens Arboga för Öland och njuter nu av lugnet på landet där hon lever livet som kreativ matlagare. Förutom Instagramkontot med över 10 000 följare, håller hon workshops och frilansar inom såväl matlagning som yoga!
"Jag har alltid känt en trygghet och glädje i maten”

Veckans profil: Anna poddar och bloggar om cancern

Kalmar. Anna Wahlstam från Kalmar bloggade om inredning och husrenovering när livet kom emellan och bloggen blev en kanal där hon kunde berätta om sin bröstcancer. Idag bloggar och poddar hon om sina erfarenheter med målet att berätta att ”allt är inte ett fluffigt moln av rosa, utan livet innebär en hel del ”bumps on the road”.
Veckans profil: Anna poddar och bloggar om cancern

Anders tankar om människan i trafiken

Kalmar. Anders Gustafsson pensionerade sig för 13 år sedan men är nog fortfarande en av de mest igenkända körskolelärarna i Kalmar med omnejd. Som tidigare ägare av Gustafssons trafikskola har han hunnit lära upp tusentals nya bilister. Men efter ett antal år som pensionär har han varvat ner och 40-minuterslektionerna som satt gjutna i ryggmärgen har sakteliga tynat bort. Om man frågar personer i hans närhet har till och med bromsreflexen som medpassagerare försvunnit.
Anders tankar om människan i trafiken

Landstigning med spår än idag

Kalmar. I år är det 500 år sedan Gustav Vasa steg i land vid Stensö udde i Kalmar och i vår stad finns en rad minnesmärken och monument som håller detta minne vid liv. Om detta berättar nu skolbibliotekarien Richard Ohlsson, Stagneliusskolan, i sin nya bok Gustav Vasa i Kalmar som släpps i början av februari.
Landstigning med spår än idag

Krönikörer