1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kalmar

Veckans profil: ”Alla ungdomar är viktiga för mig”

De flesta ungdomar och unga vuxna i Kalmar vet vem Mats Gröhn är. Han har varit fritidsledare i 26 år och varit en del i många ungdomars liv. Han har dessutom varit FN-soldat på Balkan och på senare tid har han hittat en ny passion – taekwondo.

Kalmar

"Jag vill få fler att upptäcka det roliga med träning"

För fem år sedan lämnade hon Oslo för att ihop med kärleken Oskar flytta till hans hemstad Kalmar. Efter studier i statsvetenskap på Linnéuniversitetet, arbetar hon idag som personlig tränare samtidigt som hon passar på att utmana sig själv med fysiska utmaningar som Ironman 2019 och Vasaloppet 2020.

Kalmar

”Jag bryr mig om mina kunder som en vän”

– Ibland kan jag känna att jag jobbar i en ytlig bransch. Jag är inte den som måste sminka mig varje dag. Men så påminns jag om glädjen i att ha rollen som den som får andra att må bättre, genom en doft, med lite smink, att ta hand om huden eller få massage och faktiskt må lite bättre.

Kalmar

"Jag faller för grönskan"

Veckans profil är trädgårdsarkitekten Josefin Smedberg. För henne är trädgårdssäsongen för länge sen igång trots att snöflingorna yr utanför fönstret. "Det är nu jag planerar och ritar som mest. Planera under vintern så du är redo att sätta spaden i backen på våren, annars halkar du efter med en gång. Det är mitt bästa råd" säger Josefin.

Kalmar

"Jag har alltid känt en trygghet och glädje i maten”

Hon träffade den stora kärleken i sin tatuerare, lämnade barndomens Arboga för Öland och njuter nu av lugnet på landet där hon lever livet som kreativ matlagare. Förutom Instagramkontot med över 10 000 följare, håller hon workshops och frilansar inom såväl matlagning som yoga!

Kalmar

Veckans profil: Anna poddar och bloggar om cancern

Anna Wahlstam från Kalmar bloggade om inredning och husrenovering när livet kom emellan och bloggen blev en kanal där hon kunde berätta om sin bröstcancer. Idag bloggar och poddar hon om sina erfarenheter med målet att berätta att ”allt är inte ett fluffigt moln av rosa, utan livet innebär en hel del ”bumps on the road”.

Kalmar

"Vid jul blir kontrasterna som tydligast"

Under sina år som elitspelare i fotboll handlade väldigt mycket om honom själv.

Kalmar

Andreas Ekberg: "Sveriges modernaste lager"

För 20 år sedan grundade Andreas Ekberg och kollegan Hans Bengtsson Royal Design, ett e-handelsföretag inom inredning, som nu är mitt i flytten från Kalmar till Nybro där de byggt upp 20 000 kvadratmeter lager. "Sveriges modernaste lager" beskriver Andreas Ekberg det som. Samtidigt startar han och Hans upp ett nytt företag med utgångspunkt från Kalmar, där de ska bygga just lager.

Kalmar

"Enkla designer tilltalar mig"

När handeln över hela landet och världen firade "Black friday" valde Georges Guld i Kalmar istället att gå mot strömmen. "Vi kan inte motivera att vi ska rea ut de fina smycken vi så noggrant valt ut till vår butik. Inte heller kan vi motivera en prissänkning på det fina hantverk som våra guldsmeder utför."

Kalmar

"Vill sprida möjligheter till lugn, glädje och kärlek"

Han lämnade sin barndomsstad för drygt 20 år sedan och har sedan dess gjort en resa inom H&M-koncernen. För två år sedan flyttade familjen hem igen och fram till i augusti har han pendlat mellan Kalmar och Stockholm. Men sedan augusti är han ansvarig för den kommersiella utvecklingen på P&E Förvaltning i Kalmar, där han bland annat ska försöka se vad som händer runt hörnet vad gäller handeln i framtiden. Här och nu är han en av drivkrafterna bakom ett nytt pop-up-koncept med målet att "sprida möjligheten och rättigheten till lugn, glädje och kärlek under julhelgerna".