1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kalmar

Duon som startade resebyrå mitt i krisen

Tisdag den 31 mars flyttar nystartade resebyrån Bäckman & Berg in i sina lokaler på Västra Sjögatan. Tinna Berg och Anna Bäckman är resesäljarna som startade egen byrå samtidigt som corona-viruset tog världen med storm.

Kalmar

Ölänningen Vanessa fick avbryta USA-resan: “Alla började få panik”

Linnéstudenten Vanessa Olsson skulle spendera hela vårterminen på en utbytestermin i San Francisco. I måndags kom hon hem till Öland igen efter en flygresa längs så gott som folktomma flygplatser.

Kalmar

Globetrottern landade i Kalmar

Tua Tägtström är 25-åringen som efter år utomlands nu studerar turism i Kalmar, samtidigt som hon jobbar med event på Destination Kalmar.

Kalmar

Lokala campingägare försiktigt optimistiska: ”Tror det finns en ljusning”

Coronaviruset slår hårt mot alla branscher, men kanske främst mot hotell- och restaurangverksamheter. Dock ser campingägarna i länet försiktigt optimistiskt på sommaren.

Kalmar

Kalmarbor i karantän på Kanarieöarna: ”Hoppas att vi får komma hem”

Tusentals svenskar sitter fast på Kanarieöarna efter att hela Spanien satts i karantän. Stränder, restauranger och affärer har stängts. Det är endast mataffärer och apotek som har öppet.

Kalmar

UD avråder resor till norra Italien

Kalmar

Stufvenäs blir del av Visit Swedens kampanj

Visit Sweden driver tillsammans med Region Kalmar län och flera andra regioner kampanjen The Edible Country. Syftet är att öka intresset för framför allt internationella gäster att uppleva naturnära måltidsupplevelser i Sverige.