Annons

A-hallen i Kalmar Sportcenter byter namn: ”Vi är glada”

Nu är det klart att A-hallen i Kalmar Sportcenter byter namn. Hallen är hemmaplan för bland annat Kalmar Saints, CL98 IC och FC Kalmar.
Publicerad 29 januari 2021
Foto: Agnes Aronsson

A-hallen i Kalmar Sportcenter kommer nu att heta Akea Arena. Det är Anläggning & Kabel Entreprenad i Malmö som tar över namnrättigheterna efter ett samarbetsavtal skrivits mellan företaget och KFUM Basketklubb Kalmar. Akea blir även ny sponsor för Kalmar Saints och avtalet gäller alla klubbens verksamheter.

– Efter kommunens besked om att vi fick sälja namnrättigheten till A-hallen har processen gått väldigt fort. Akea visade tidigt intresse och delade såväl våra som kommunens krav på företag som syns tillsammans med föreningslivet. Vi är glada att säkra upp samarbetet under en så lång period och detta kommer gynna hela våran verksamhet under avtalstidens gång, säger Jesper Birgemo, ordförande i KFUMs Basketklubb Kalmar, i ett pressmeddelande.

Foto: Samuel Wikström
Annons

Förutom Kalmar Saints är hallen även hemmaplan för klubbens samarbetsföreningar CL98 IC och FC Kalmar. Tillsammans utgör dessa föreningar Kalmarunionen.

– Vi delar Akeas värderingar och jobbar mot samma mål. Vi är starkare tillsammans än var och en för sig och det känns bra att vi fortsätter att samarbeta framåt. Fler föreningar borde samarbeta, säger Anna Larsson, CL98 IC.

Avtalet sträcker sig över tre år med en möjlighet till förlängning upp till fem år.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons