Asperot har hittat nätet: ”Trivs bra i Kalmar”

I fjol träffade hon nätmaskorna ”bara” tre gånger för sitt dåvarande Kungsbacka DFF i allsvenskan. Nu har Mimmi Asperot hittat rätt och har hittills svarat för 14 mål den här säsongen. Möt anfallaren som har funnit arbetsro i Kalmar.
Publicerad 18 oktober 2020 • Uppdaterad 19 oktober 2020

Hon flyttade med familjen till Kungsbacka från Stockholm när hon var sex år. Sedan dess har hon varit trogen västkusten med spel i Falkenbergs FF, Tölö, Hovås Billdal och Kungsbacka DFF. Den senare föreningen som hon var med och sköt upp till allsvenskan 2018.

– Det var verkligen kul och lärorikt att få spela mot de allra bästa, säger hon.

Kungsbackas succé hamnade snabbt i skymundan efter att Tingbergsvallen inte klarade av arenakraven. I stället riktade media fokus mot att ni tvingades spela i Varberg. Hur mycket påverkades ni av det?

– Främst var det väl ledarna runtomkring som försökte hitta ursäkter kring det. Vi spelare försökte väl inte tänka på det, men det är klart man ändå påverkades något litet av det. För våra supportrar var det väl mest synd om, som behövde åka till Varberg för att se matcherna.

Det blev bara en säsong i allsvenskan. Därefter drabbades Kungsbacka av ekonomiska bekymmer, vilket resulterade i en spelarflykt där bland andra Mimmi Asperot såg sig om efter nya alternativ. Där och då kom IFK Kalmar in i bilden.

– Kalmar visade snabbt intresse och jag kände direkt ett sug av att få komma hit. Efter att ha varit på plats och träffat klubben var det inte så svårt. Då var det bara att krita på, berättar anfallaren.

Nu har det snart gått ett år sedan Mimmi flyttade till Kalmar. Första tiden i staden var oviss; hon kände ingen och staden hade hon aldrig tidigare bekantat sig med. Värre blev det när pandemin bröt ut och säsongen flyttades fram. Tankarna i Mimmis huvud gav henne funderingar på om hon verkligen skulle stanna kvar. Tankarna vände, säsongen kom igång och Mimmi trivs än med tillvaron som Kalmarbo.

– Jag trivs fantastiskt bra i Kalmar! Det är en kuststad och det är nära till det mesta. Tjejerna i laget är också underbara. Vi har väldigt roligt tillsammans och umgås en hel del, inte bara i grupper – alla kan verkligen hänga ihop, berättar hon.

Det brukar heta ”Trivs man så presterar man”. Känner du igen det i ditt eget spel? Du har ju trots allt slagit till med 14 fullträffar på 22 matcher. Meste målskytt i IFK Kalmar!

– Absolut! Visst är 14 mål okej. Jag hade dock velat göra fler. Min målsättning har varit hela tiden att göra över 20 mål i år och visst finns chansen fortfarande.

Trots trivseln finns det en viss besvikelse i Mimmi Asperot. IFK Kalmar parkerar just nu på en sjätteplats. Mimmi hade hellre sett att laget slogs om en uppflyttning. Med fyra matcher har IFK 18 poäng upp till strecket vilket gör att de har hamnat i ett ”ingenmansland”. På frågan om Mimmi är med och för upp Kalmar till allsvenskan nästa år i stället, blir svaret:

– Det vet jag inte. Vi får se om jag är kvar då, helt enkelt. Allt hänger på vem som tränare och vilka spelare vi får in, säger Mimmi som gärna siktar mot en högre nivå, allra helst utomlands där främst Italien eller England lockar.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.