GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Damlandslaget i handboll laddar upp inför EM med match i Kalmar

I slutet på oktober blir det handboll i världsklass i Hatstore Arena när damlandslaget laddar upp i Kalmar.
Publicerad 13 juni 2022
Foto: Jeanette Lindeskog

Den 28 oktober kommer det svenska damlandslaget att spela en landskamp i Hatstore Arena som uppladdning inför EM-slutspelet som går av stapeln 4-20 november i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro.

Damlandslaget kommer att förbereda sig inför EM med ett läger i Karlskrona och spelar i samband med det två landskamper – en i Kalmar och en i Karlskrona. Vilket motstånd man möter i Kalmar är ännu inte klart.

– Vi föredrar alltid att ladda inför mästerskapen på hemmaplan och efter att ha varit i Trollhättan och Skövde de senaste två åren är det nu Blekinge och Småland som väntar. Jag vet att vi kommer att ha riktigt bra förutsättningar där och det blir kul att spela matcher i två väldigt fina arenor, säger förbundskaptenen Tomas Axnér, i ett pressmeddelande.

De svenska damlandslaget har inte spelat i Kalmar sedan 1958. Då förlorade man mot Danmark med 4-12.

– Landskampen harmonierar med vårt ständiga fokus på att utveckla oss som året runt-destination. Tillsammans med Scandinavian Open Championship, som vi nyligen kunde uppleva i Kifab Arena, bidrar landskampen till ett nytt segment på idrottssidan. Bra för staden, bra för den lokala klubben och bra för sporten, säger Pär Israelsson, chef evenemang och möten, Destination Kalmar.

– Det är närmare bestämt 64 år sen det spelades en damlandskamp i Kalmar senast. Då spelades landskampen i en trång militärhall, F12. Nu ska vi jobba för att skapa en riktig blå/gul handbollsfest i Kalmar med välfyllda läktare i nybyggda Hatstore Arena. Det kommer att bli fantastiskt, säger KFUM Kalmar HK:s klubbchef Magnus Carlsholm.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.