Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De startar ny supporterpodd om Kalmar FF

Inför den efterlängtade starten av Allsvenskan 2021 lanserar Spotify en ny satsning med fotbollspoddar av supportrar. En supporterpodd per allsvenskt lag samlas i en Allsvenskan-hubb på plattformen. De som ska snacka Kalmar FF i otaliga timmar under säsongen är bröderna Christoffer, Marcus och Andreas Karlström i podden Röda bröder.

– Spotify ville göra en stor satsning på supporterpoddar och vi blev rekommenderade. På det viset kom vi i kontakt med Spotify. Vi driver Röda bröder på Svenskafans.com också. Vi tyckte att det lät jättespännande vi ville vara med på den här resan, säger Christoffer.

Tills nu har Kalmar FF inte haft någon renodlad supporterpodd, något som har saknats enligt Christoffer.

– Det är för att höja supporterrösterna och belysa det mycket mer. Vi har, om jag bara talar för mig och mina bröder, saknat en supporterpodd om Kalmar FF. För föreningen har sin podd där de pratar ur sin synvinkel och likadant journalister utifrån sin yrkesroll. Vi är bara supportrar och kan ge en bild utifrån ett supporterskap.

Tanken är att bröderna ska skicka ut två avsnitt i veckan. Ett avsnitt med fokus inför kommande match och ett efter matchen. Huruvida de tre bröderna kommer att ha delade åsikter återstår att se.

– Vi är ju bröder så det finns delade meningar ibland, det kan man säga. I grund och botten vill vi alltid Kalmar FF:s bästa. Det jätteintressant att kunna prata och podda om något man verkligen brinner för.

I och med att vi får en publikfri start på årets säsong kan betydelsen för supporterpoddarna bli än större tror Christoffer.

– Jag tror att det är lika tomt för supportrar som för spelarna att inte ha publik. Det är många som lever med sitt lag och inte mår speciellt bra av att inte kunna titta på sitt lag med sina kompisar och sin familj. Vi vill förmedla en känsla i podden, att man är med i gemenskapen i alla fall. Det kommer att bli ett samtal mellan supportrar som jag tror många kommer att känna igen sig i.

Vad har ni för förhoppningar inför årets säsong?

– Det är att klara ett allsvenskt kontrakt utan kvalplats i år, lite som föreningens målsättning. Att Rydström är tillbaka tror jag jättemycket på. Att man tar tillbaka en kultur som kanske har saknats de senaste säsongerna. Jag tror det är viktigt att få en bra start med det nya spelsystemet och att supportrarna känner en framtidstro.

Vad tror du om premiärmatchen?

– Det är jättesvårt att säga, men jag är alltid optimist och speciellt innan säsongen har börjat. Jag tror och hoppas att vi vinner matchen givetvis.

Läs mer