GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det vankas futsalfest när FC Kalmar tar emot landslaget

FC Kalmar tar emot futsallandslaget i en genrepsmatch inför det stundande VM-kvalet.
– Det är väldigt roligt och väldigt spännande, säger Arnel Vuckic, klubbchef FC Kalmar.
Publicerad 28 mars 2022
FC Kalmar får mäta sina krafter mot de bästa spelarna i landet.
FC Kalmar får mäta sina krafter mot de bästa spelarna i landet.Foto: Fototjänster i Kalmar

Futsallandslaget står inför ett stundande VM-kval mot Albanien, Andorra och Österrike, som spelas i Karlskrona 9-12 april. Men innan dess kommer landslaget att spela en genrepsmatch mot inga mindre än FC Kalmar.

– Det var Nicklas Asp asså, som är assisterande tränare i futsallandslaget, som ringde mig och sa att de gärna ville möta oss i ett genrep inför deras VM-kval. Vi i FC Kalmar frågade om de ville möta oss i Kalmar och det tyckte de var en bra idé.

Matchen kommer att spelas i Akea Arena i Kalmar den 6 april och klubbchefen Arnel Vuckic hoppas på en publikfest.

– Det hoppas vi såklart. Det hade varit jätteroligt att ha fullsatt och att evenemanget genomförs tryggt och säkert. Vi möter det tuffaste motståndet någonsin. I längden handlar inte allt om det som händer på planen. Det handlar även om att bygga ett intresse för futsal och visa Kalmar, men också svensk fotboll, att vi kan göra bra evenemang.

Att FC Kalmar fick förfrågan om att stå som motståndare i genrepet betyder mycket för klubben menar Arnel.

– Det är ett erkännande för föreningen och för alla som lägger ner sin tid i föreningen. I det stora hela hoppas jag att fler vill testa på futsal och att flera uppmärksammar sporten.

Matchen startar 18.30 den 6 april i Akea Arena i Kalmar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.