Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

FBC Kalmarsund drar sig ur slutspelet

Vid lunchtid på torsdagen kom beskedet: FBC Kalmarsund kommer inte att spela färdigt SM-slutspelet.
FBC Kalmarsund ska fokusera på att friskna till. Arkivbild.
FBC Kalmarsund ska fokusera på att friskna till. Arkivbild.
Foto: Per Wiklund/Mostphotos

Som KalmarPosten tidigare rapporterat har redan semifinalerna mot Falun flyttats fram till 27, 28 och 30 april, på grund av covid-smitta i båda lagen. Finalen är tänkt att spelas den 2 maj. Men FBC Kalmarsund kommer inte vara ett av finallagen.

”När vi nu har landat i frågan så kommer vi fram till att vi inte kommer att kunna återuppta matchserien den 27 april. Priset att spela upp till fyra matcher på sex dagar med spelare som inte återhämtat sig från Covid-19 är ett allt för högt pris att betala”, skriver föreningen i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Föreningens spelare kommer att sitta i karantän fram till åtminstone lördag den 24 april och därefter, utifrån råd från läkare, bör spelarna vila 7-10 dagar innan träning återupptas. Vi hade givetvis, i första hand, önskat att spela vidare men det är i dagsläget inte ett alternativ. För innebandyns bästa och att Falun ska få så bra möjligheter som möjligt att återhämta sig till en SM-final har föreningen beslutat att slutspelet får gå vidare utan FBC Kalmarsunds medverkan”.

Föreningens fokus blir nu istället att alla spelare ska friskna till så att laget kan återgå till träning.

Detta betyder att Falun går direkt till SM-finalen, där laget möter Storvreta.

Läs mer