GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fotbollsklubbens trotjänare tilldelas stipendium

Under IFK Borgholms årsmöte den 20 mars delades årets stipendium från PO Amnérs minnesfond ut. I år gick det till trotjänaren Lennart Olsson som varit medlem i föreningen sedan tidiga ungdomsår.
Publicerad 21 mars 2022
Lennart Olsson med diplom och blombukett.
Lennart Olsson med diplom och blombukett.Foto: Pressbild

Förutom eget idrottsutövande har Lennart agerat ledare, domare, målare, ban-snitslare, entrévärd och även duschat fotbollsskolans deltagare med hjälp av räddningstjänstens bilar. Lennart är dessutom föreningens representant i Ölands idrottskrets fotbollssektion sedan många år.

”Lennart Olsson är sinnebilden av varför föreningen, med hjälp av minnesfonden, har valt att uppmuntra personer som verkar i PO Amnérs anda. Den sortens föreningsaktiva personer blir färre och färre, vilket är varför de kvarvarande förtjänar uppskattning av oss alla.

Outtröttlig står Lennart alltid redo med en snitsel, en målarpensel, en räfsa eller med en trafikvaktsflagga så fort behovet uppstår, vilket är varför styrelsen i IFK Borgholm med stor stolthet och ödmjukhet tilldelar Lennart Olsson 2022 års stipendium i PO Amnérs minnesfond”, skriver IFK Borgholm i ett pressmeddelande.

PO Amnérs minnesfond

PO var i nästan hela sitt liv en aktiv kraft på olika sätt i IFK Borgholm. Först som aktiv i flera idrotter och senare i kommittéer och styrelsen, såväl i föreningen som i Stiftelsen IFK Borgholm. PO Amnér var en av initiativtagarna till Victoriadagen och framför allt till Victorialoppet, i vilka han var aktivt delaktig in i det sista. Vid PO’s alltför tidiga bortgång avsattes en summa pengar i en minnesfond, i syfte att uppmärksamma andra i IFK Borgholm ideella krafter som i PO’s anda visar lite större engagemang än övriga. Stipendiemottagare kan nomineras av vem som helst, men beslutet sker i IFK Borgholms styrelse. Utdelningen sker i samband med årsmöte, men inte nödvändigtvis varje år.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.