GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Han får Victoriapriset 2021

Skridskoåkaren Nils van der Poel tilldelas Victoriapriset 2021 för sina dubbla VM-guld och världsrekord på 10 000 meter.
Skridskoåkaren Nils van der Poel tilldelas Victoriapriset.
Skridskoåkaren Nils van der Poel tilldelas Victoriapriset.
Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

– Det är en oerhörd ära att tilldelas Victoriapriset. Men framför allt är det väldigt glädjande för mitt skridskohjärta att min kära idrott nu återigen är en del av den svenska folksjälen, säger Nils van der Poel i ett pressmeddelande.

van der Poel inledde succéåret 2020 med att i februari ta VM-guld på 5 000 meter - Sveriges första individuella mästerskapsmedalj i skridsko sedan 1988. Tre dagar senare blev det guld och nytt världsrekord i 10 000 meter. Han beskrivs som ett av våra största medaljhopp inför Peking-OS 2022.

Victoriapriset har delats ut årligen sedan 1979, och delas ut av kronprinsessan Victoria under hennes födelsedagsfirande på Öland den 14 juli.

Förra årets pris tilldelades Armand Duplantis.