Annons

Historiskt brons till Kalmar och Sverige i drillning

Efter en otrolig grundomgång och final kammade tjejerna och killarna från Kalmar GF Drill hem brons för Sverige på världscupen i drill i Liverpool.
Publicerad 16 augusti 2023
Kalmar GF Drill.
Kalmar GF Drill.Foto: Privat

Det var i förra veckan som laget åkte ner till Liverpool för att drilla bland utmanare från hela världen. Cupen slutade med ett historiskt brons till Sverige och gruppen från Kalmar.

– Aldrig tidigare har Sverige haft ett team i final på världscupen, vilket gör bronsmedaljen historisk för Sverige, men också för Kalmar, säger Aida Engvall från Kalmar GF Drill.

Annons

Gruppen har tidigare korats till svenska mästare flera gånger och placerade sig som det femte bästa teamet i Europa förra året.

Under tävlingen i Liverpool tävlade gruppen i flera andra grenar och gick även där till final. I klassen 3-stav kammade Alice Peterson silver och Eddie Englid slutade på en fjärde plats i klassen Artistic Twirl.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons