GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hög polisnärvaro när Kalmar FF tar emot Malmö

Publicerad 28 november 2021
Foto: Agnes Aronsson

Matchen mellan Kalmar FF och Malmö FF blåser igång vid 17.30 på söndagen. Biljetterna till matchen är i stort sätt slutsålda och det förväntas vara många människor i omlopp kring Kalmars nöjesställen. Med anledning av detta kommer polisen att ha en hög närvaro vid matcharenan och i anslutning till nöjesställen.

Foto: Agnes Aronsson

Polisen meddelar även att man i samband med matchen kommer att bevaka delar av centrala Kalmar och Guldfågeln Aren med en kameraförsedd drönare.

”Polisen har rätt att bedriva kamerabevakning av en plats dit allmänheten har tillträde endast om intresset av sådan bevakning väger tyngre än den enskildes intresse av att inte bli bevakad”, skriver polisen.

Dock har man inte rätt att filma in i bostäder eller på andre integritetskränkande platser. Kamerabevakningen gäller endast allmänna platser och som utgångspunkt . filmar man på hög höjd där ingen personidentifiering sker.

Polisen kommer även att arbeta med att underlätta för de olika lagens supportrar att ta sig till och från arenan och hindra eventuella ordningsstörningar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.