IFK Kalmar nysatsar – med sponsorernas hjälp

IFK Kalmar steppar upp för att engagera flera.
Publicerad 6 oktober 2020 • Uppdaterad 8 oktober 2020
IFK-spelarna Tabby Tindell och Emily Armstrong representerade A-laget vid träffen.
IFK-spelarna Tabby Tindell och Emily Armstrong representerade A-laget vid träffen.Foto: Gösta Andersson/Privat

IFK Kalmar har det både kämpigt både på fotbollsplanen och i plånboken. Trots ett nederlag vägrar föreningen ge upp och målsättningen i att spela allsvenskt 2023 står fast.

I skuggan av fotbollsspelandet arbetar föreningen aktivt med barn och ungdomar. IFK Kalmars högsta önskan är att de unga inte ska fara illa innan de ens påbörjat vuxenlivet. Exempelvis får medlemmarna vid 14 års ålder skriva på ett avtal där individen försäkrar om att de inte konsumerar alkohol, narkotika eller tobak under avtalsperioden. Hålls avtalet belönas spelaren med 2 000 kronor.

Flera företag och organisationer stöttar föreningen, däribland genom sponsring, för att den ska kunna genomföra programmet. Som ett tack är IFK Kalmar inte blyga för att bjuda tillbaka, oftast genom nätverksträffar där aktörerna får chansen att nätverka. Ett evenemang som pågått under drygt tio år. I år har, av förklarliga skäl, sponsorträffarna uteblivit. Fram tills nu.

– Vi hade ett par jättelyckade timmar hos en av våra samarbetspartners, Bilkompani. Företaget gavs utrymme för att berätta om verksamheten och de nya elbilarna som har kommit.

– För oss är det viktigt att vi träffar företagen då vi vill vara en samhällsbärare. Därför kändes det nu skönt att vi kunde genomföra den här träffen, säger Bruno Karlström, marknadsansvarig i IFK Kalmar, som berättar att det blir ytterligare en inför den kommande säsongen då nästa steg i samhällsarbetet ska presenteras.

Det som väntar är att IFK Kalmar vill ta ett större grepp om jämställdhet och kriminalitet. För att upplysa allmänheten om arbetet görs en satsning på sociala medier, däribland en ny hemsida kommer att tas fram av ett Kalmarföretag.

– Under framställningen av hemsidan har vi tittat på Eskilstuna Uniteds. De arbetar liksom oss med värdegrund och har en egen flik för detta. Vi tror att en sådan skulle ge en mycket bättre överblick om vad vi gör, men också en upplysning om att andra välkomnas till att hjälpa, berättar Bruno Karlström.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.