Annons

Internationell padelturnering lanseras på Öland

Under Victoriadagarna kommer en ungdomsturnering med internationella ambitioner att lanseras.
Publicerad 22 juni 2021
Foto: USER_76523 / Mostphotos

Turneringen som heter Synsam Padel Cup kommer att genomföras i Borgholm på Öland under Victoriadagarna mellan 13-14 juli. I år kommer endast svenska spelare att delta, men nästa år kommer spelare från andra länder att bjudas in. Årets turnering innefattar flera tävlingsklasser, både för pojkar och flickor, i åldrarna 14, 16 och 18 år.

– Victoriadagarnas mål är att inspirera till en hälsosam livsstil. Padelsporten har erbjudit en fantastisk möjlighet för många att vara aktiva under det senaste året. Därför känns det extra roligt att engagera sig i en turnering som kan inspirera och motivera unga i deras aktiva liv de kommande åren, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna, i ett pressutskick.

Annons

Arrangörernas målsättning är att turneringen ska bli en av de största juniortävlingarna i Skandinavien och bidra till padelns utveckling i Sverige och världen.

– Victoriadagarna är oerhört viktigt för Öland och något vi verkligen är stolta över. Att vi nu gemensamt kan addera en ungdomsturnering i padel tillsammans med aktörer med långsiktiga ambitioner känns verkligen spännande, säger Johan Göransson, Öland Turismorganisation

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons