unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Isaks dröm: ”Skjuta kvar Kalmar i allsvenskan”

En rysare återstår innan herrarnas fotbollsallsvenska ska summeras. Kalmar FF ligger fortsatt kvar på kvalplatsen. En plats som anfallaren och den tillika KFF-supportern Isak Magnusson ska se till att laget behåller.
Isak Magnusson har hittills stått för fem baljor i år. Blir det fler?
Isak Magnusson har hittills stått för fem baljor i år. Blir det fler?
Foto: SUVAD MRKONJIC

Kalmar FF:s dröm om en plats i allsvenskan 2021 lever än trots att laget åkte på en förlust mot Djurgården senast. För att uppfylla drömmen krävs det att Kalmar åtminstone vinner ytterligare en match. KFF-anfallaren Isak Magnusson är säker på sin sak – laget kommer att klara sig kvar.

– Det tror jag. Även om det bara är två matcher kvar att spela, har vi saken i våra egna händer. Att vi har en otrolig energi och revanschlusta inom laget gör att vi tror på det än mer. Vi är taggade till tusen, säger han.

Isak själv är KFF-supporter sedan barnsben. Tabelläget innebär därför att hans röda Kalmarhjärta känns lite tyngre. Att åka ur finns alltså ”inte på kartan”, men i praktiken är det fortsatt möjligt.

– Naturligtvis hade det varit riktigt tråkigt att åka ur. Jag har följt Kalmar FF sedan jag var liten och därför sporrar det en lite extra till att förhindra en nedflyttning. Varje match som är kvar blir som en finalmatch och bara det kommer sporra oss alla, berättar han.

quote
Målen har verkligen gett mig ett starkt självförtroende.

Förklaringarna till varför Kalmar FF befinner sig på en kvalplats, kan ha att göra med att det ”har varit en konstig säsong överlag” samt ”viktiga domslut som inte gått Kalmars väg”, menar Isak poängterar att det enbart är spekulationer. Däremot har han ett bättre svar på frågan om varför det har gått bättre med målskyttet.

– Jag har börjat skjuta fler skott på mål. Skotträningen har verkligen hjälpt. Målen har verkligen gett mig ett starkt självförtroende, berättar anfallaren som hittills pangat in fem baljor i årets allsvenska.

Om Isak Magnusson själv får bestämma får ett par mål till rassla in, innan säsongen blåses av.

– Visst hade det varit kul, men det viktigaste är att vi vinner de sista matcherna. Det spelar ingen roll om vem som gör dem. Men visst hade det varit en dröm att få rädda kvar Kalmar FF, avslutar han.

Skulle Kalmar FF knipa kvalplatsen, avgörs lagets allsvenska framtid i ett dubbelmöte mot tabelltrean i superettan. Kampen om kvalplatsen i andradivisionen står nu mellan Jönköpings Södra och Öster.

Kalmar spelar borta mot AIK på måndagskvällen. Matchen följer du på Dplay eller via Radiosporten.