unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Sjöstedt återvänder till KFF: ”Ska vinna till varje pris”

Efter utlandssejouren vill försvaren se ett ”nytt” Kalmar FF.
Foto: Kalmar FF

Kalmar FF har gjort klart med sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen. På fredagen meddelade klubben att Rasmus Sjöstedt ansluter på fri transfer. Sjöstedt kommer närmast från grekiska Panetolikos där hans kontrakt löpte ut i september. Sedan dess har han tränat sporadiskt med KFF, som han tillhörde mellan åren 2008 och 2014.

Den 28-årige ytterbacken har sedan förra avskedet med Kalmar FF tillhört allsvenska konkurrenten Falkenbergs FF, cypriotiska Aris Limassol och israeliska Hapoel Haifa, innan han anslöt till Grekland. Under sina år utomlands har han samlat på sig erfarenheter som han vill föra med sig vidare in i KFF.

– Det är en helt annan mentalitet och attityd utomlands. Nu säger jag inte att man inte vill det i Sverige, men där vill man vinna till varje pris. Nu är min dröm att vi vinner något, cupen till exempel, säger Rasmus Sjöstedt.

Vad kan du bidra med utöver vinnarmentaliteten?

– Framförallt min erfarenhet till de yngre spelarna. Jag kan pusha dem och leda dem i rätt riktning, och på så vis vara en förebild. Det är vad jag strävar efter i alla fall.

Varför blev det Kalmar FF?

– Vi har haft en dialog ganska länge. Direkt kände jag att jag absolut inte vill hoppa på något kortsiktigt, då kändes Kalmar FF väldigt bra.

– Det känns jättebra att allting nu är klart. Jag känner mig mer motiverad än någonsin och vill nu visa hela fotbollssverige vad jag går för.

Hur ser du på det prekära läget som KFF befinner sig i?

– Klart att det är tråkigt – resultaten har ju inte varit de bästa. Men det är ett väldigt talangfullt lag som det finns något att bygga kring. Som jag sade så kommer jag hit för att vi ska ändra på trenden och börja vinna.

Rasmus Sjöstedt har skrivit på ett flerårsavtal som gäller först från och med 2021.