Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmar HC värvar SHL-meriterad back

Foto: JOHAN BERNSTRÖM

Kalmar HC värvar ytterligare en spelare från Kumla HC. Målvakten Jonathan Ståhlberg får sällskap söderut av 19-årige backen Eric Norén.

– Känns väldigt roligt att representera Kalmar HC nästa säsong! En klubb som är på väg framåt och känns väldigt bra att bli en del av den och kunna konkurrera med andra klubbar. Vara ett slagkraftigt lag och en konkurrens som gör tävlingsdelen hög och en bra miljö att utvecklas i. Har även hört hur bra tryck det brukar vara på matcherna så ska bli riktigt kul att spela inför KHC-supportrarna, säger nyförvärvet till Kalmars Facebooksida.

Eric Norén har SHL-laget Örebro som moderklubb. Han har också gjort runt 20 matcher i högsta serien med klubben. Den senaste säsongen har han alltså varit utlånad till Kumla i Hockeyettan. Där blev det fem poäng på 30 matcher.

– Erik är en otroligt ödmjuk kille som tänker smart både på och utanför is. En karaktär som man verkligen märker vill framåt i sin karriär. Tros sin unga ålder är han väldigt mogen i sitt defensiva spel och stark skridskoåkare. Vi är väldigt glada att Erik har signat med Kalmar HC för att ta nästa steg i sin karriär, säger Jarkko Oikarinen från sportgruppen.

En som försvinner från Kalmar är backen Gustav Nilsson. Han erbjuds inte något kontrakt för säsongen 2021/22.

Läs mer