Kalmar står värd för finalen av beachvolleybollturnering

Swedish Beach Tour återvänder till Kalmar och den här gången får man äran att stå som värd för finalen.
Publicerad 24 februari 2023
Swedish Beach Tour i Kalmar.
Swedish Beach Tour i Kalmar.Foto: Johannes Norlander

Det blir baggerslag och smashar av högsta klass på volleybollplanerna vid Långviken i Kalmar i sommar. Den 26-27 augusti står Kalmar nämligen som värd för finalen av Swedish Beach Tour.

– Swedish Beach Tour är ett omtyckt evenemang som alltid lockar stor publik så att vi i år får den stora tourfinalen är fantastiskt. Vi kommer att få se beachvolley av allra högsta klass med den där härliga stämningen som det alltid blir nere på Långviken, säger Marcus Larsson, chef för enheten Evenemang och möten, Destination Kalmar, i ett pressmeddelande.

Tourfinalen är tillsammans med SM säsongens stora mål för den svenska eliten i beachvolleyball. Det är åtta lag med landets främsta spelare som kommer att göra upp om äran, mästartitlar, prispengar och rankingpoäng i Arena Långviken. Arenan kommer under tävlingen att ramas in av en smyckad centercourt med läktare och en dj. Det kommer dessutom att vara fri entré.

Kalmar Volleybollklubb som arrangerar tävlingen, tillsammans med stöd från Destination Kalmar, är nöjda över att för första gången ha tagit på sig värdskapet för tourfinalen.

– Vi är otroligt stolta över att finalen kommer till Kalmar, det är fantastiskt för både oss i klubben och Kalmar som stad. Beachvolleyboll och speciellt Swedish Beach Tour är en stor del av vår verksamhet. Att finalen kommer hit innebär att vi kan ta större kliv i vår utveckling som klubb. Vi kommer att satsa rejält på finalen, det kommer säkerligen bli en oförglömlig kväll, säger Daniel Smith, ordförande i Kalmar Volleybollklubb.

OM SWEDISH BEACH TOUR (SBT)

SBT:s elittour reser varje år runt till svenska sommarstäder, där Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

Källa: Destination Kalmar

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.