Annons

Kalmarbo nominerad till fotbollsstipendiet Guldhanden

För femte året i rad delar stiftelsen Sverige United ut stipendierna Guldhanden, Silverhanden och Bronshanden. Stipendierna, som har ett totalt värde på 100 000 kronor, går till eldsjälar som genom fotbollen verkar för integration och mångfald.
Publicerad 15 januari 2021

Foto: Jessica Janson / Mostphotos

En av årets elva nominerade är Gulistan Ucar, IFK Kalmar. Hon ingår i styrelsen för IFK Kalmar, en förening som enbart bedriver dam- och flickverksamhet.

Annons

”Hon började spela fotboll i klubben som barn. Genom sin utländska bakgrund bär hon med sig viktiga erfarenheter och har också sett vilken betydelse det har för nyanlända att komma in den sociala gemenskapen och få kompisar genom fotbollen.

Nu har hon en nyckelroll i föreningens integrationsarbete som innebär att etablera spontanfotboll i ett av Kalmars utsatta områden och ge flickor med invandrarbakgrund möjlighet att spela fotboll. Föreningens satsning har varit mycket lyckosam och Gulistans förmåga att skapa förtroende hos föräldrar och tjejer har varit avgörande. Vartefter tjejerna vill spela mer fotboll ser hon till att de slussas in i föreningens befintliga lag. Vid sidan av fotbollen bedriver Gulistan också läxstöd för tjejer”, skriver Sverige United i ett pressmeddelande.

Vilka som får Sverige Uniteds tre stipendier offentliggörs under mars månad.

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons