GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmarfäktare placerade sig högt under juniorvärldscuptävlingen

I helgen tävlade Kalmarfäktaren Emma Fransson i juniorvärldscuptävlingen i Udine, Italien. Tävlingen var kvalificeringstävling inför JEM och JVM för de svenska juniorerna. Emma hade redan klarat kvalgränsen för båda mästerskapen och kunde fokusera på tävlingen utan press.
Publicerad 10 januari 2022
Montage. Udine, Italien och Emma Fransson.
Montage. Udine, Italien och Emma Fransson.Foto: Adam Humlesol, Mostphotos

Inför tävlingen hade Emma förhoppningar om att komma topp 16, men det blev bättre än så då hon placerade sig på en hedrande åttonde plats av cirka 150 deltagare.

– Jag är verkligen supernöjd. Innan tävlingen hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle komma topp åtta. Men sen när man är så nära medalj så vill man gärna ta en, säger Emma Fransson.

Emma blev utslagen av Iana Bekmurzova från Ryssland som till slut vann hela tävlingen.

– Jag förlorade med 15-10 mot henne. Det var en jämn match, men hon drog ifrån i slutet.

Hur bra värdemätare var tävlingen om du ser till framtida mästerskap?

– Det är superbra, men jag får inte börja förvänta mig att prestera så bra bara för att jag har gjort det en gång. Jag måste vara fokuserad hela tiden, men det är skönt att veta att jag har kapaciteten att göra så bra ifrån mig.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.