GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmarfäktaren tävlar i juniorvärldscuptävling i Italien

Den talangfulla Kalmarfäktaren Emma Fransson deltar på söndag i juniorvärldscuptävlingen i Udine, Italien.
Publicerad 7 januari 2022
Montage. Udine, Italien och Emma Fransson.
Montage. Udine, Italien och Emma Fransson.Foto: Mostphotos, Adam Humlesol

Tävlingen är kvalificeringstävling inför JEM och JVM för de svenska juniorerna. Emma har dock redan klarat kvalgränsen för båda mästerskapen och kan lägga all fokus på sin fäktning.

– Jag kan ladda upp med lite mindre press. Det är skönt att kunna slappna av lite och vara mer fokuserad på den här tävlingen, säger Emma Fransson.

Cirka 150 flickor världen över kommer att göra upp i Palaindoor “O. Bernes”, Udine, som är den första tävlingen för i år.

– Jag vill ju mest fäkta bra, men resultatmässigt skulle jag vilja komma topp 16. Det är ju väldigt svårt såklart.

Är det något du känner att du vill utveckla i din fäktning?

– Den senaste tiden har jag fäktats lite otåligt. Jag vill ha lite mer tålamod och jobba fram lägen istället för att göra dumma attacker för att det inte händer någonting.

Finns det någon du helst skulle vilja möta i tävlingen?

– Det finns en duktig fäktare som heter Alicja Klasik från Polen som vann den senaste världscuptävlingen, hon är väldigt bra. Vi fäktades för 2-3 år sedan och jag åkte ut mot henne på just den här tävlingen. Det hade varit kul att se hur det skulle gå nu.

Tidigare har Emma Fransson tävlat i NM, de Nordiska mästerskapen, och vunnit tre gånger. Hon har även tävlat i EM och VM.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.