KFF öppnar för publik: ”Tittar på lösningar”

Det blev ingen publik mot Malmö FF på söndag. Däremot kan det bli det i de resterande tre hemmamatcherna därefter. Om regeringen publiken klartecken, kommer Kalmar FF inte att ställa sig i vägen.
Publicerad 1 oktober 2020
Foto: Mostphotos/Kalmar FF

Regeringen och Folkhälsomyndigheten flaggade för att det skulle kunna bli en öppning för publik även på de allsvenska matcherna från och med den 1 oktober. Kalmar FF hade därför förberett sig och lagt upp en plan över hur de skulle hantera ärendet lokalt.

Publiken får dock vänta. Regeringen meddelade på en presskonferens på tisdagen att ett definitivt beslut i ärendet väntas komma först den 8 oktober. Redan nu har regeringen slagit fast att publikkapaciteten i så fall skulle begränsas till 500 åskådare, vilket innebär att endast fyra procent av Guldfågeln arena skulle kunna gå att fylla.

– Vi ser det utifrån två perspektiv. Dels att vi får 0,5 procents extra lyft och energi utifrån våra supportrar. Vi vill också vara med och driva bollen framåt. Genom att vi tar in publik kan vi visa att det fungerar och på så vis ta ett steg framåt, då vi successivt skulle kunna öka publikkapaciteten på våra matcher, säger Markus Rosenlund, klubbchef i Kalmar FF.

Om 500 åskådare nu kommer att tillåtas, hur resonerar Kalmar FF i vilka som kommer prioriteras en plats på arenan?

– Först och främst vill vi ha in våra supportrar i den skara vi har. Vi tittar övergripande över sponsorer, specifikt de vi har närmre relation med, privatpersoner och årskortsinnehavare (2 000 årskort är sålda). Ännu har vi inte beslutat något. På måndag ska vi ha ett djupare möte då vi ska finna lösningar i vilka som ska prioriteras och hur vi ska lösa publiken rent konkret inne på arenan.

Markus Rosenlund bekräftar också att inga bortasupportrar kommer att tillåtas på arenan, det i förmån till de som stöttar Kalmar FF.

Här är de återstående hemmamatcherna efter den 15 oktober:

25 oktober Kalmar FF-Falkenbergs FF

22 november Kalmar FF-Djurgårdens IF

6 december: Kalmar FF-BK Häcken

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.