Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klart: ​Damlandslaget laddar upp i Kalmar

På fredagen presenterade Destination Kalmar att Sveriges damlandslag i fotboll kommer att ladda upp med ett läger i Kalmar inför OS i Tokyo.
Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Damlandslaget kommer att slå läger i Kalmar under det sista internationella landslagsfönstret inför sommarens OS-slutspel. Lagets två sista landskamper, innan den slutgiltiga OS-truppen presenteras, kommer att spelas på Guldfågeln arena.

Den första matchen äger rum den 10 juni och det är grannlandet Norge som står för motståndet.

– Norge är kvalificerat för EM nästa år, så det är ett bra fotbollslag som väntar under den här sista och viktiga samlingen inför OS. Sedan min start som förbundskapten har vi mött Norge en gång och då vann vi med 2–1. Matcher mot våra grannländer ger en derbykänsla och de matcherna vill vi verkligen vinna, därför tycker jag det är en bra motståndare att möta här i juni, säger förbundskapten Peter Gerhardsson, i ett pressmeddelande.

Damlandslagets senaste match på Guldfågeln Arena var inför OS 2016. Då lyckades man besegra Japan med bekväma 3-0.

– Junisamlingen blir vår sista möjlighet att samla laget innan det att OS-truppen ska tas ut och sista förberedelserna ska sättas. Vi på Svenska Fotbollförbundet har haft bra kontakt med Kalmar som värdstad för läger och matcher sedan hemma-EM 2013 och vår match inför OS 2016, så det känns bra att återvända dit för den här viktiga samlingen, säger landslagschef Marika Domanski Lyfors.

Destination Kalmar är nöjda med att kunna presentera nyheten om damlandslagets uppladdning i Kalmar.

– Vi är stolta och glada över att Sverige väljer att lägga sitt träningsläger här i Kalmar och att vi får förtroendet att arrangera ytterligare två landskamper. Vi ser också fram emot att få träffa Norge igen. Vi har mycket trevliga minnen från damfotbolls-EM 2013, då de spelade sina matcher här, säger Åke Andersson, vd, Destination Kalmar.

Läs mer