GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen ger Kalmar FF bidrag för ökat samhällsengagemang

”Kalmar FF med hjärtat” är samlingsnamnet för föreningens organiserade samhällsengagemang. Nu går Kalmar kommun in med 800 000 kronor genom ett idéburet offentligt partnerskap, IOP.
Arkivbild.
Arkivbild.
Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Enligt överenskommelsen ska spontanfotboll, skolgårdsaktiviteter, läxhjälp och högläsning vara några saker föreningen engagerar sig i framöver.

”Det här blir ett värdefullt komplement till de aktiviteter kommunen ordnar själva. Genom att samverka med Kalmar FF bidrar vi till att barn och unga får en bättre hälsa. Vi hoppas också se en minskad ojämlikhet och en god utbildning för alla”, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) i ett pressmeddelande.

Kommunen kommer att ha en aktiv roll i styrgruppen för ”Kalmar FF med hjärtat”, som har funnits i ett par år och vars mål är att skapa ökad trygghet i samhället och bidra till att barn och unga ska få en bra start i livet.

Avtalet på 800 000 kronor gäller från 1 september 2021 till årsskiftet 2022.

Kommunen poängterar att det IOP-avtal som sedan tidigare finns med IFK Kalmar kommer att korrigeras ”för att ersättning och former för ersättningen är desamma som i överenskommelsen med Kalmar FF”.

Läs mer