unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Landslagsback klar för FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsund har gjort klart med den schweiziske landslagsbacken Jan Bürki från SV Wiler-Ersigen från den schweiziska högstaligan NLA.
Foto: Pressbild

Den 21-år gamla landslagsbacken har kritat på för två år med start från säsongen 2021/22.

– Soom spelare är jag väldigt ambitiös och vill alltid vinna. Jag är också självkritisk och vill utveckla mitt spel. Redan som barn drömde jag om att få spela i Sverige. Det är för att de bästa av de bästa spelar i SSL. Nu fick jag chansen att spela i SSL och den vill jag inte missa. För mig personligen tycker jag att det är dags att förbättra mitt spel och bli en bättre spelare med Kalmarsund. Det ultimata målet för mig är att bli svensk mästare, säger Jan Bürki till FBC Kalmarsun.

Jans idol och första tränare var Olle Thorsell från Färjestadens IBK som spelade för Wiler-Ersigen vid tidpunkten.

– Trots sin ringa ålder har Jan Bürki skaffat sig ovärderlig rutin från både landslag och klubblag där han är och har varit en betydande faktor för deras framgång. Jan är handplockad utefter sina spetsegenskaper som spelare - vi är övertygade att han kommer ta det sista klivet och bli en dominerande spelare som kan leda "sin" femma med sitt lugn och bolltrygga spel. Att Burki dessutom har erfarenhet av ett högt och aggressivt försvarsspel är grädde på moset", säger Adam Kallenberg, sportchef för herrlaget i FBC Kalmarsund, till klubbens hemsida.

Jan Bürki:

Nuvarande klubb: SV Wiler Ersigen (Schweiz)
Moderklubb: UHC Burgdorf
Född: 1999-05-06 (21 år)
Position: Back
Fattning: Vänster
Internationella turneringar: U19-VM 2017, VM 2018
Statistik NLA: 100 matcher, 39 mål, 44 assist, 83 poäng

Läs mer