unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Livsstilarrow-down
  3. Kultur & Nöjearrow-down
  4. Familjarrow-down
  5. Sport
  6. E-tidning
  7. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Matcherna fortsatt utan publik – så resonerar KFF

Så kom beskedet som alla fotbollsälskare fasade för – det blir fortsatt tomma läktare på fotbollsmatcherna. Kalmar FF mottog beskedet med både besvikelse och förståelse.
Foto: Wilhelm Nilsson/Kalmar FF

– Den senaste månaden har vi arbetat intensivt för att ta fram lösningar på hur vi ska hantera publiken när vi väl kan ha publik på matcherna igen. Självklart är det jättetungt att det inte blir spel med publik nu. Samtidigt måste man ha stor respekt för pandemin, säger Kalmar FF:s klubbchef Markus Rosenlund.

I veckan träffades representanter för Kalmar FF på nytt, då de gick igenom hur de skulle hantera publikfrågan. Genom analyser har KFF också kommit fram till att de hade kunnat ta in 3 000 åskådare på ett smittsäkert sätt.

– Guldfågeln arena är så pass modern att det finns flera olika ingångar att ta sig in och ut igenom. Vår tanke var att vi skulle sprida ut publiken över olika zoner. För att minska på köer tänkte vi också ha en ambulerande kiosk

Kalmar FF:s förhoppning är att de ska kunna ta in både privatpersoner och företag när det kan bli aktuellt. Inför säsongen sålde föreningen drygt 2 000 årskort och Markus Rosenlund menar att cirka 10 procent av dessa faller bort per match.

När ett nytt beslut kan tas i frågan är oklart, men regeringen har öppnat för att frågan kan lyftas framöver igen.

Guldfågeln Arena har vid fotbollsmatcher en kapacitet på 12 000 åskådare.