Nouri fick bära bindeln: ”Enorm stolthet”

Viktor Elm sattes på bänken. Då gav Nanne Bergstrand kaptensbindeln till Emin Nouri, som med sin tuffa attityd stod upp för sitt Kalmar FF i en hård kamp mot Varbergs Bois.
Publicerad 29 september 2020 • Uppdaterad 4 oktober 2020
Foto: Wilhelm Nilsson

Lagkaptenen Viktor Elm dras med knäproblem och började därför på bänken. Då fick Emin Nouri förtroendet som lagkapten. Kalmar FF:s vänsterback skötte uppgiften med råge och visade samma karaktär som KFF-supportrarna är vana vid att se honom.

– Jag har varit i föreningen i 12 år. Det är en enorm stolthet att få bära bindeln. Tidigare har jag haft den i en någon träningsmatch eller så, men det var längesedan, säger Emin Nouri efter Kalmars oavgjorda resultat mot Varbergs Bois (1–1).

Matchen på Guldfågeln Arena bjöd upp till en ordentlig kamp. På plan fanns det två lag som inte var rädda för att dela ut smällar. Därav kunde Kalmar FF dra nytta av sin tillfälliga kapten.

– De spelar otroligt tufft men vi gav tillbaka och vek inte ner oss. Jag försökte mana på grabbarna till att fortsätta stå emot och kriga på, förklarar Nouri.

Stridigheterna resulterade i fem gula kort, två till Kalmar och tre till Varberg. Ett rött kort åt varsitt håll hängde i luften, kortet som domare Kristoffer Karlsson valde att behålla för sig själv fram tills att matchen blåstes av.

Matchen slutade 1–1 och Kalmar är fortsatt nästjumbo. KFF ställs härnäst mot Malmö FF. Den matchen spelas på söndag på Guldfågeln Arena.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.