GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny utomhusplan för innebandy klar för spel

En ny utomhusplan för innebandy står klar för spel på Kläckeberga gård utanför Kalmar.
Publicerad 14 juli 2021 • Uppdaterad 14 juli 2021
Foto: Sara Jonasson

Bauhaus Arena som utomhusplanen heter ägs av CL98 och idén till projektet föddes när kommunen stängde sporthallarna i vintras med anledning av covid-19.

– Vi började spåna på någon form av utomhusarena. Vi tittade först på ridhus och andra byggnader för att kunna lägga en utomhusyta under tak, men vi fick aldrig igenom det. Istället erbjöd Martin Nordén som har Kläckeberga gård en perfekt yta. Han är även ungdomsledare och har barn i klubben, säger Johan Wittberg.

Foto: Sara Jonasson

När planen var satt gick det i rask takt med att få klar utomhusplanen.

– Det var för en månad sedan som vi började prata intensivt. Kommunen, Riksidrottsförbundet och Bauhaus har hjälpt till vilket gjorde att vi hittade en finansiell lösning.

I början av veckan levererades allt material till Kläckeberga gård och efter mycket slit i sommarvärmen står den redo för spel.

På onsdagen premiärspelades det på den nya utomhusplanen. Från vänster: Johan Wittberg, Axel Jonasson, Ture Jonasson, Petter Jonasson, Melker Nordén, Martin Nordén och Olle Nordén.
På onsdagen premiärspelades det på den nya utomhusplanen. Från vänster: Johan Wittberg, Axel Jonasson, Ture Jonasson, Petter Jonasson, Melker Nordén, Martin Nordén och Olle Nordén.
Foto: Sara Jonasson

– Vi vill kunna tillgodose våra medlemmar och ungdomar träningsyta under sommaren och möjlighet för spontanidrott. Här kan man nöta skott och passningar och ha skoj med sina kompisar. Den kan ligga ute året om och man kan till och med spola is på den.

Utomhusplanen är fri för alla att utnyttja och det finns i nuläget inget bokningssystem.

– Det är bara att åka dit och spela. Vill vissa lag ha en särskild träning eller en happening kommer vi såklart lösa det. Men tanken är att det ska vara spontanidrott. Förhoppningsvis kommer den att användas flitigt.

Foto: Sara Jonasson
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.