unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Nybro vann åttonde raka — tog extrapoängen efter straffar

Det krävdes straffar för att Nybro Vikings skulle ta och vinna mot Visby/Roma. Men det blev två poäng hem till Nybro och fortsatt serieledning i Allettan Södra.
Nybro tog två poäng på Gotland.
Nybro tog två poäng på Gotland.
Foto: Suvad Mrkonjic

Det var en målmässigt lugn första period där Oliver Nilsson i Nybro gjorde periodens enda mål i den första akten av matchen.

Det var en rejäl rivstart på den andra perioden då hemmalaget Visby/Roma tog ledningen med 2-1 efter bara två och en halv minut.

Robin Wengdahl kvitterade i mitten av perioden.

Men det var fortsatt tungt för Nybro då hemmalaget snabbt tog ledningen igen.

Nybro revanscherade sig snabbt då det bara dröjde 17 sekunder från 3-2, till att Nybro återigen reducerade. Denna gången genom Eero Savilahti.

Det var en rivstart även i den tredje perioden då Savilahti gjorde sitt andra mål bara 33 sekunder in i perioden.

En kvittering minuten senare och de flesta trodde att det skulle bli ännu fler mål i matchen. Men det hade lugnat ner sig och det var mållöst för resten av perioden och även över förlängningen.

När det var dags för straffar var Nybro det hetaste laget och Janne Väyrynen gjorde straffläggningens enda mål.

Läs mer