Annons

Nytt damlag växer fram: ”Stort intresse”

Fotbollsföreningen S:t Sigfrids IF, som håller till utanför Nybro, har ett herrlag som huserar i division sex. Nu börjar även ett damlag att ta form efter att ha sökt spelare via Facebook.
Publicerad 14 mars 2021
Robert Lätth, ordförande i S:t Sigfrids IF.
Robert Lätth, ordförande i S:t Sigfrids IF.Foto: Privat, Mostphotos

– Vi har hela tiden tyckt att det vore jättekul med ett damlag, men det handlar om vem som ska ta tag i det. Sen lade Trekanten ner sitt reservlag där jag hade en bekant som spelade. Hon kände att hon inte kunde spela i a-laget men ville inte sluta spela fotboll. Då började vi tänka på saken, säger Robert Lätth, ordförande i S:t Sigfrids IF.

För att sondera terrängen och se vad det fanns för intresse sökte man intresserade genom ett inlägg på Facebook.

Annons

– Det gick väldigt fort allihop. Det var ett väldigt stort intresse, långt över vad jag hade hoppats på. Då sa vi att vi får ge det ett försök.

I april ska föreningen genomföra ett coronasäkert möte med alla som har visat intresse för spel i det nya damlaget.

– Sen får de testa att träna och efter sommaren får vi se hur många som är kvar. Man behöver ha en matchtrupp på 20 personer eftersom alla inte kan spela alla matcher. Det är inte aktuellt med seriespel förrän nästa år men förhoppningsvis kan man bygga laget och träna under ett år. Då har vi tid att locka fler spelare också.

Om man är sugen på att testa och träna med laget är det bara att kontakta S:t Sigfrids IF.

– Vi välkomnar alla.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons