Nytt innebandylag med gamla stjärnor gör entré i höst

”Spelare mellan 30-55 år som har spelat minst i division 2 eller högre upp i seriesystemet.”
Det är en efterlysning från det nybildade innebandylaget FBC Rinkabyholm Rebels som till hösten går in i seriespel i division 4.
– Vi vill ha lite nivå på det, säger Patrik Lönell, grundare av laget.
Publicerad 21 maj 2023
Melvin Lönell, 16 år och pappa Patrik Lönell, 52 år ska spela i samma lag i nystartade FBC Rinkabyholm Rebels.
Melvin Lönell, 16 år och pappa Patrik Lönell, 52 år ska spela i samma lag i nystartade FBC Rinkabyholm Rebels.Foto: Privat

Patrik Lönell är van att starta upp innebandyklubbar, bland annat Kvarnholmen IBF som senare slogs ihop med Lindsdal IBK och bildade CL98. Några år senare blev det proffsäventyr i Schweiz. Nu heter äventyret FBC Rinkabyholm Rebels.

– Idén föddes i januari. Min son är 16 år och jag har fyllt 52 och jag kände att det hade varit kul att göra någonting ihop. Då tänkte jag att jag behövde ha med mig några vinnarskallar i laget, säger Patrik.

Han lyckades skrapa ihop sig några gamla lagkamrater och började träna ihop.

Bild från träning i Rinkabyholm.
Bild från träning i Rinkabyholm.Foto: Privat

– Vi hade en stomme till en femma – Jonas "Osa" Carlsson, målvakten Kent Gullin och Kent "Keno" Andersson, bland andra. Sedan har vi säkert hört runt med omkring 100 spelare om de kan tänka sig vara med. Många har tackat nej på grund av att de har skadade knän eller spelar padel istället. Men vi har lurat hit en efter en och nu är vi uppe i en lista på 20-30 gubbar som visar intresse på ett eller annat sätt. Truppen består av 30-50-åringar och några ungdomar som vi kallar myggfemman.

– Vi kan inte bara ha 50-åringar för då går baksidorna som fiolsträngar, skrattar Patrik.

Laget är registrerat och klart för spel i division 4 i höst. Det är ingen Korpennivå som Patrik ser framför sig när laget äntrar serien.

– Vi satte krav om att man ska ha spelat division 2 eller högre. Annars får man bara folk som spelat korpen och lägger passningarna i knävecken. Nu är det allvar av det hela – det är jätteroligt. Första målet som nybildad förening är att få ihop en slagkraftig spelartrupp som inte blir ett strykgäng. Tanken är att leverera ett bra spel och jag tippar på att vi blir ett mittengäng första året.

Nu tränar laget en gång i veckan och dörren står öppen för att fler spelare ska ansluta till truppen.

– Det är bara att höra av sig!

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.