Ölandsduo kammade hem SM-medaljer

Högby IF åkte till Kronoberg och fick med sig två SM-medaljer därifrån. Det har föreningen Lovisa Karlsson och Marcus Nilsson att tacka för. Den förstnämnda lämnade dessutom tävlingen med ett nytt rekord.
Publicerad 3 augusti 2020
Lovisa Karlsson och Marcus Karlsson fixade SM-medaljerna.
Lovisa Karlsson och Marcus Karlsson fixade SM-medaljerna.Foto: Privat

Friidrottsföreningen Högby IF bärgade dubbla silvermedaljer när SM i mångkamp avgjordes i helgen i Ljungby.

Lovisa Karlsson och Marcus Nilsson var de som kammade hem medaljerna. Lite extra bra gick det dock för Lovisa som dessutom satte ett personbästa på 800 meter när tiden stannade på 2.22.77.

– Det känns jättekul att det gick så bra på 800 meter. Den grenen är jag väl nästan sämst på. Egentligen hade jag redan andraplatsen säkrad i tävlingen men jag går alltid in med inställningen att göra mitt bästa, säger Lovisa Karlsson.

Firade du något extra när du kom hem?

– Nej, jag har bara sovit och ätit. Kroppen är lite trött, haha.

Lovisa Karlsson samlade in 5 584 poäng i tävlingen, knappt 500 poäng färre än tvåan Bianca Salming. 7 774 poäng blev det för Marcus Nilsson, som var så när ettan Fredrik Samuelsson på 7 845 poäng

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.