unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Ole spelade in musik – då ringde Kalmar FF

Musikproducenten vaktar FF:s mål i krisen: ”Ibland blir man lite förvånad”.
Ole Söderberg vikarierar i KFF efter skada på Lucas Hägg-Johansson.
Ole Söderberg vikarierar i KFF efter skada på Lucas Hägg-Johansson.
Foto: Wilhelm Nilsson

Ole Söderberg hade inte spelat match sedan den 26 september i fjol. Plötsligt mitt under sin nya karriär som musikproducent, kastades den förre KFF-målvakten in mellan stolparna på nytt. Inför matchen mot Mjällby för tre veckor sedan stukade Lucas Hägg Johansson foten. Tobias Andersson vaktade målet medan Ole satt på bänken. Därefter har 30-årige Söderberg fått dubbelt förtroende efter starter mot både Helsingborg och IFK Norrköping.

– Det har fungerat bra, tycker jag. Jag försöker spela mitt spel utan att överanalysera saker – det tror jag är är viktigt när man har varit ifrån matcherna så pass länge. Ibland blir man lite förvånad över att man gör det så pass bra än, säger Ole Söderberg.

Hans utespelare är desto mer i formkurva. Över det stora hela sitter inte spelet – stundtals gör KFF det riktigt bra, trots det lyckas de oftast inte få med sig poängen.

– Vi slarvar. Det andra målet som Norrköping gör i dag (läs: i går) är problematiskt. Det är sådana lägen som bättre lag utnyttjar. I de situationerna måste vi vara mer konsekventa för att vända. Hade vi bara tryckt in ett mål, hade det kunnat vända. Vi har vänt i underläge förut, berättar målvakten.

Efter förlusten mot Norrköping stannar Kalmar FF kvar på den näst sista nedflyttningsplatsen, tre poäng bakom Helsingborg på kvalplatsen med tio matcher kvar. Hur oroligt är det i KFF-lägret?

– Vi stöttar varandra. Hittills är det ingen som råkat ut för ett personligt förfall, säger Ole Söderberg och fortsätter:

– Men det är klart, jag vill inget mer än att hålla. Jag vill spela kvar i den här ligan. Mina egen erfarenhet av nedflyttningen i fjol är inte speciellt rolig (åkte ur allsvenskan med AFC Eskilstuna).

Kalmar FF ställs i nästa match mot IFK Göteborg på söndag.