unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ole spelade in musik – då ringde Kalmar FF

Musikproducenten vaktar FF:s mål i krisen: ”Ibland blir man lite förvånad”.
Ole Söderberg vikarierar i KFF efter skada på Lucas Hägg-Johansson.
Ole Söderberg vikarierar i KFF efter skada på Lucas Hägg-Johansson.
Foto: Wilhelm Nilsson

Ole Söderberg hade inte spelat match sedan den 26 september i fjol. Plötsligt mitt under sin nya karriär som musikproducent, kastades den förre KFF-målvakten in mellan stolparna på nytt. Inför matchen mot Mjällby för tre veckor sedan stukade Lucas Hägg Johansson foten. Tobias Andersson vaktade målet medan Ole satt på bänken. Därefter har 30-årige Söderberg fått dubbelt förtroende efter starter mot både Helsingborg och IFK Norrköping.

– Det har fungerat bra, tycker jag. Jag försöker spela mitt spel utan att överanalysera saker – det tror jag är är viktigt när man har varit ifrån matcherna så pass länge. Ibland blir man lite förvånad över att man gör det så pass bra än, säger Ole Söderberg.

Hans utespelare är desto mer i formkurva. Över det stora hela sitter inte spelet – stundtals gör KFF det riktigt bra, trots det lyckas de oftast inte få med sig poängen.

– Vi slarvar. Det andra målet som Norrköping gör i dag (läs: i går) är problematiskt. Det är sådana lägen som bättre lag utnyttjar. I de situationerna måste vi vara mer konsekventa för att vända. Hade vi bara tryckt in ett mål, hade det kunnat vända. Vi har vänt i underläge förut, berättar målvakten.

Efter förlusten mot Norrköping stannar Kalmar FF kvar på den näst sista nedflyttningsplatsen, tre poäng bakom Helsingborg på kvalplatsen med tio matcher kvar. Hur oroligt är det i KFF-lägret?

– Vi stöttar varandra. Hittills är det ingen som råkat ut för ett personligt förfall, säger Ole Söderberg och fortsätter:

– Men det är klart, jag vill inget mer än att hålla. Jag vill spela kvar i den här ligan. Mina egen erfarenhet av nedflyttningen i fjol är inte speciellt rolig (åkte ur allsvenskan med AFC Eskilstuna).

Kalmar FF ställs i nästa match mot IFK Göteborg på söndag.

Läs mer

Kalmarhem vill höja hyrorna – trots coronakrisen

Kalmar

Kalmarhem vill höja hyrorna – trots coronakrisen

”Att i det här läget kräva en så hög höjning av hyran är direkt provocerande för hyresgästerna.”

Premiär för vernissage hos Persona

Kalmar

Premiär för vernissage hos Persona

Persona Galleri i Kalmar, med galleristen Jonas Hellberg, bjöd in till sin första vernissage tillsammans med fyra lokala konstnärer och fotografen Caroline Roosmark.

Starkaste delen i tidernas bästa trilogi

Filmtips

Starkaste delen i tidernas bästa trilogi

I fina "Before Sunrise" (1995) och "Before Sunset" (2004) följer vi paret Jesse (Ethan Hawke) och Celine (Julie Delpy) genom två olika faser av förälskelse, till helt fantastiskt resultat.

Ironman Kalmar ställs in

Kalmar

Ironman Kalmar ställs in

Nu står det klart att Ironman Kalmar ställs in. Det meddelar tävlingsledningen nu på eftermiddagen via sin Facebook-sida.

Lindsdalstrio startar egen tidning

Kalmar

Lindsdalstrio startar egen tidning

KalmarPosten har fått en konkurrent. Tidningen Lindsdalsnytt kommer ut på fredagar och däremellan släpper de intervjuer och reportage på sin webb och Youtube.

Regionen utvidgar provtagningar för covid-19

Kalmar

Regionen utvidgar provtagningar för covid-19

Från nästa vecka kommer personal inom hälso- och sjukvård, kommunal vård och omsorg samt personlig assistans att kunna testas vid misstänkt covid-19.