1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Padel tar Borgholm med storm – ny hall nästa år

Nästa år planeras en ny padelhall stå klar i Borgholm.
Martin Sjökvist, Thomas Nilsson, Stefan Wilson, Martin Mittbrodt och Hans Persson ska driva padelanläggningen i Borgholm.
Foto: Pressbild

Förra året etablerade bolaget Padel Arena Jönköping AB fyra stycken utomhusbanor i Borgholm. Trion som driver bolaget, Stefan Wilson, Martin Sjöqvist och Hans Persson, tar nu in Borgholmsborna Thomas Nilsson och Martin Mittbrodt som delägare i Padel Arena Borgholm. En inomhushall med två banor är sedan tidigare planerad att stå färdig under år 2021.

– De upplevde att de ville ta ett steg till och satsa. Då kände de att det var viktigt med en lokal förankring, säger nya delägaren Thomas Nilsson.

Thomas och Martin blev uppvaktade av Jönköpingstrion och det tog inte lång tid att bli övertalade.

– Vi spelar ganska mycket och har lärt känna dem. De frågade om vi var intresserade och det var vi. Vi gör inte det här för att tälja guld, vi gör det för att det är så himla roligt med sporten och för Borgholms utveckling. Planen att bygga en inomhushall som ska stå färdig någon gång nästa år.

Hur ser padelintresset ut i Borgholm?

Det vi sett hittills är fantastiskt roligt. Det är jättemånga som börjat spela padel, även människor som man kanske inte förväntat sig. Det är otroligt kul och framförallt är det många tjejer samt en hel del ungdomar som börjat spela.

Vad är det som gör padel så populärt?

Som jag ser det är det två delar. Den ena delen är att tröskeln för att börja är ganska låg. Man kan tidigt som nybörjare få till ett bra spel, jämfört med tennis där det krävs lite mer för att komma in i sporten på ett bra sätt. Den andra delen är att det är en oerhört social sport. Man spelar alltid dubbel, två mot två, vilket gör att det är ett kul sätt att träffas och umgås.

Vad kan padeln bidra med med till Borgholm?

– Borgholm och Öland är ett fantastiskt varumärke. Kan vi via padeln bidra till att attrahera människor i en högre grad till Borgholm vore det fantastiskt. Sen vore det kul att kunna ha fina tävlingar på både sommarhalvåret och vinterhalvåret framöver. Vi ser gärna ett ordentligt padelcenter i Borgholm, förutsättningar finns.

Läs mer

Nyheter

Video visar misshandel av djur: ”Ren och skär dödsångest”

En inspelning som organisationen Djurrättsalliansen filmat vid en av Sveriges största äggproducenter, ett företag i Kalmar län, visar bland annat hur en höna med kläms i en dörr med full kraft.

Nöje

Aldestam fixar kräftskiva: ”Blir mest exklusiva i mannaminne”

Efter inställda middagen – partyfixaren löser privat fest.

Emmaboda

Brott: Inbrott i villa: ”Sökt igenom huset”

Polisen har gjort en brottsplatsundersökning

Öland

Olycka: Två bilar kolliderade i korsning

Olyckan har mycket stor påverkan på trafiken

Öland

Många samlades för digital sommaraktiekväll på Öland

Bland annat analyserades börsen framåt samt vad som händer om Trump vinner USA:s presidentval.

Öland

JUST NU: Misstänkta Bödarånare släppta

Under tisdagseftermiddagen meddelade åklagaren Kjell Jannesson att de båda misstänkta släpptes vid 14-tiden.