Annons

Robin Strelitz: PT-Robin: ”Du är lat!”

Och vet du vad? Det är jag också!
Robin Strelitz
Publicerad 13 mars 2021
Detta är en personligt skriven text i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För några år sedan bestämde jag mig för att göra det till en vana att gå upp tidigt varje morgon, även när jag är ledig. Jag tänkte att det är bara att ställa klockan, vara disciplinerad och gå upp när det ringer. Hur svårt kan det vara?

Men den “disciplinerade” strategin fungerade bara hälften av gångerna, knappt det. Jag ville ju också gå upp de dagar som jag INTE var motiverad att göra det. Då räcker det inte med disciplin. För vem är motiverad VARJE dag?

Annons

Det var först när jag började att göra det enkelt för mig som jag började se resultat. När jag insåg att jag måste vara förberedd på lata dagar också! Det var först när jag gick och la mig tidigare, laddade kaffebryggaren dagen innan och förberedde en god frukost som det blev lättare att gå upp tidigt.

Att göra det enkelt visade sig att vara en mycket framgångsrik strategi!

Jag lovar dig att du kommer att göra fler träningspass när du tränar en träningsform som du tycker om och gör övningar som du tycker är roliga. Du kommer att märka att det går mycket lättare att träna när du packar träningsväskan dagen innan och tränar på väg till eller från jobbet. Gör det så vansinnigt enkelt för dig själv att är omöjligt att misslyckas!

Om du vill äta nyttigt så måste du äta mat som du tycker om. Du måste äta mat som är lätt för dig att laga och handla. Det är antagligen också smart att förbereda så mycket du kan när du har energi. Hacka grönsaker och förvara i dosor i kylskåpet, laga storkok på dina lediga dagar, hitta recept som är lätta att laga och som passar dig.

Var smart och gör val som passar dig. Designa dina hälsosamma vanor så att de passar med din rutin och ditt liv. Det är inget fel på dig som är lat, det är alla människor i grund och botten. Vi vill få ut så mycket som möjligt med så små insatser som möjligt. Använd det till din fördel!

Tack för den här gången. Vi ses som vanligt på Wellness Studio i Kalmar men också på Facebook och Instagram där du hittar mig som “PT-Robin”.

Annons
Annons
Annons
Annons