Annons

PT-Robin: Du behöver inte kunna yoga för att yoga!

För mig är ett hälsosamt liv en samling av riktigt bra rutiner. Som att äta grönsaker till varje måltid, inte skippa träningspass och att sova åtta timmar per natt. En av de rutiner jag värdesätter mest är faktiskt en liten stund yoga, varje dag!
Publicerad 20 juni 2021

Du behöver inte kunna yoga för att yoga. Min hund yogar hela tiden och hon har aldrig läst en yogabok. Jag tror att vi har det i oss. Visst hjälper det att ha bra koll på teknikerna men du kan börja var som helst.

Jag gör yoga med tre fokus:

Annons

• Mjuka upp och ge mer dynamik till stela områden i kroppen.

• Träna min andning för att djupare och mer avslappnat andetag.

• Meditera för att stärka mentala muskler och känna mer tacksamhet.

Du kan också se det som att du gör en daglig service på kroppen. Gör "stretcher" och rörelser som känns sköna för dig. Sänk tempot och känn rörelsernas effekt på kroppen. Det är ju faktiskt riktigt skönt att böja, sträcka och vrida på kroppen.

Efter ett tag så tränar du upp din inre kompass. Du lär dig att känna var du är stel och vilka rörelser du behöver göra för att mjuka upp dina trötta muskler. Du kan också leta upp några rörelser på nätet eller hålla det enkelt och göra "stretcher" som du kommer ihåg.

De dagar jag missar min yogastund känner jag verkligen skillnad. Kroppen känns trött och stel, jag är grumligare i sinnet och på sämre humör. För mig räcker det med en kvart om dagen och jag tror att det kan göra det på dig också!

Tack för den här gången. Snart hittar ni mig på ett nytt gym i Kalmar. Men också på Facebook (PT-Robin) och Instagram (ptrobin_kalmar).

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons