unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Så fördelas elitstödet 2021

Det blir fem föreningar som får dela på Kalmar kommuns elitstöd 2021.
Inga individuella idrottare återfinns på listan.

– Det är ett extraordinärt år där många individuella idrottare inte ens har fått chans att tävla och visa upp sig. Vi har därför valt att satsa på idrotter med stor synlighet men med stort publikbortfall, säger Åke Andersson, ledamot i juryn för elitstödet och VD på Destination Kalmar, i ett pressmeddelande.

Elitstödet är tänkt att lyfta fram och stärka elitidrotten i Kalmar kommun. Totalt är det en miljon kronor som delas ut och fördelas jämställt mellan kvinnor och män. Pandemin har begränsat idrottsåret 2020 för många föreningar och påverkad fördelningen. På herrsidan tillkommer dessutom KFUM Kalmar Saints Basket.

– Basketen räknas enligt Riksidrottsförbundets definition numera som elitförening och ska därför också vara med och dela på pengarna, säger Henrik Nilsson, ledamot i juryn för elitstödet och förvaltningschef på kultur och fritidsförvaltningen.

I kommunfullmäktiges beslut står att pengarna ska delas jämt mellan kvinnor och män och därefter är det framgångarna inom respektive pott som avgör summorna. I år väljer man dock att rucka lite på fördelningen mellan kvinnor och män.

– För ett par år sedan var damerna framgångsrika och fick lite mer än 50 procent. Det "återställdes" året därpå. Vår förhoppning är att kunna återställa även årets förskjutning om inte på ett år så i alla fall på två år. Vi ser stödet som en långsiktig investering i Kalmars varumärke men det faktum att vissa inte ens har fått spela måste ändå vägas in i fördelningen detta speciella år, menar Åke Andersson.

Så fördelas pengarna:

Damer:
• IFK Kalmar, 200 000 kr
• FBC Kalmarsund, 200 000 kr
Herrar:
• Kalmar FF, 300 000 kr
• FBC Kalmarsund, 200 000 kr
• KFUM Kalmar Saints Basket, 100 000 kr
Juryn för elitstödet utgörs av:
Åke Andersson, VD för Destination Kalmar
Henrik Nilsson, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen
Thomas Davidsson, näringslivschef
Christina Bringfors Dahlgren, kommunikationschef

Läs mer