GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Succé för ungdomarna i CL98 vid Warbergsspelen

Kalmarklubben CL98 skrev historia genom en trippelseger i den stora innebandyturneringen Warbergsspelen.
Publicerad 20 april 2022
Thilda Karlsson, Albin Lindh, Tindra Elmgren.
Thilda Karlsson, Albin Lindh, Tindra Elmgren.Foto: Pressbild

Det blev en guldpräglad turnering för CL98:s ungdomar i Warbergsspelen. Klubbens pojkar födda 06 har tidigare fina meriter med bland andra två silver i Gothia Cup, men i Warbergsspelen stod man äntligen högst upp på pallen. Det efter en finalrysare mot Zenith som slutade 3-3 och fick avgöras på straffar. Där avgjorde Theo Stening finalen till stort jubel i den fullsatta arenan; Sparbanken Wictory Center.

Träningsgruppen flickor födda 2008/2009 bärgade även de hem guld genom att vinna både F08- och F09-klassen.

Det blev en tuff väg till gulden. F08-tjejerna tog sig till final genom att slå ut Warberg på straffar. I finalen visade man var skåpet skulle stå och slog motståndarna Onsala med 4-2.

Foto: Pressbild

F09-laget kom stärkta till sin final genom en bekväm seger med 4-1 mot Sunnanå. I finalen väntade även här motståndare från Onsala. Det blev en hård kamp där matchen slutade 2-2 och en straffläggning skulle få skilja lagen åt. Thilda Karlsson kunde till sist avgöra efter en dramatiskt straffläggning.

Foto: Pressbild

Guld 1:

P06-finalen:

CL98-Zenit 4–3 efter straffar.

CL: Hjalmar Wahlström, Kalle Johansson, Olle Nilsson. Avgörande straff: Theo Stening.

Guld 2:

F08-finalen:

CL98-Onsala 4–2

CL: Julia Jagodzinski, Emelie Lindberg, Hedvig Fröler, Wilma Benker.

Guld 3:

F09-finalen:

CL98-Onsala 3–2 efter straffar.

CL: Ester Nyman, Tyra Sköldenklint. Avgörande straff: Thilda Karlsson.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.