unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Livsstilarrow-down
  3. Kultur & Nöjearrow-down
  4. Familjarrow-down
  5. Sport
  6. E-tidning
  7. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

”Tuff säsong att vänta för IKO”

Vilket lag tar guldet? Och vilka får det tuffast? Oddssättarna har sagt sitt inför SHL-säsongen.
Foto: SUVAD MRKONJIC

IK Oskarshamn låg sist i tabellen när Svenska ishockeyförbundet avbröt SHL-säsongen i våras. När SHL-säsongen drar igång igen på lördag, ser förutsättningarna för Oskarshamn knappast ljusare ut, om man får tro spelbolaget Betsson.

– Som vi har längtat! Även om det till en början blir spel utan publik så är nog alla hockeyälskare glada över att det äntligen är dags för seriespel. Oskrshamn blev bokstavligen ”saved by the bell” förra säsongen och med en stram ekonomi får smålänningarna försöka hitta räddningsplankor även denna säsong. Blir att kriga för att hålla sig kvar, säger Mattias Wennerkvist, oddsexpert på Betsson, i ett pressmeddelande.

Jumboplats sist. Guld härnäst? Även om det går fort i hockey så ska det mycket till att ett lag i Oskarshamns kaliber ska kunna svänga om så fort. Det har Betsson tagit med i kalkylen när årets förhandstippade guldlag presenteras. Att Oskarshamn spelar hem guldet spelas till oddset 151.00 gånger pengarna. Därmed har Oskarshamn det högsta oddset bland sina konkurrenter. Därefter hamnar bottentippade Malmö och Leksand som spelas till oddset 85 gånger pengarna.

– Oskarshamn och Leksand hade en tuff fjolårssäsong och ser inte ut att få en lättare resa i år. Malmö känns svårtippade, men visst ska skåningarna ändå klara sig undan kval, säger Mattias Wennerkvist.

Guldfavorit? Luleå. Norrbottningarna som svenska mästare står i oddset 6.00.

I premiären ställs Oskarshamn mot Brynäs på bortais. Matchen spelas torsdagen den 24 september.