Två förlorare i bottenmötet i Kalmar

Kalmar • Publicerad 25 oktober 2020
Foto: Wilhelm Nilsson

Kalmar FF och Falkenberg bjöd på en match fylld med kamp, men väldigt lite chanser och skönspel. Det stod viktiga poäng på spel på Guldfågeln Arena. Slutresultatet 0–0 gav dock två förlorare i den allsvenska tabellen.

– Väldigt kampig match. Ingen av lagen ville ge bort några centimeter. Kampviljan väldigt hög - ett plus i dag, sett till att vi förlorat många närkamper tidigare, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand efter matchen.

Resultatet innebär att det är oförändrat i bottenstriden. Falkenberg och Kalmar har båda 20 poäng. Båda hade troligen behövt en trea för att ha goda möjligheter att fixa nytt kontrakt utan kvalspel.

– Hade kunnat få in lite fler bollar i straffområdet när vi kom runt på kanterna. Vi inte är konsekventa nog när vi är huvudspelare i boxen, säger Nanne Bergstrand.

Det sköts bara fyra skott på mål under 93 spelade minuter i bottenmötet. Kalmar FF har nu fem matcher kvar. Närmast väntar Sirius borta.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.