1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hitta drömjobbet

Kalmar

Världens snällaste björn i Kalmar

Bamse är världens snällaste björn. Och när han äter dunder-honung blir han också världens starkaste björn. I lördags kom han till Kalmar och bjöd upp till sång och dans.

Nöje

Lyckat med lokalt producerad revy

Det var snudd på fullsatt när årets upplaga av Södermörerevyn hade premiär i Bjursnäs Bygdegård.

Nöje

Jerner: Utmanande och experimentell skräck

70-talets regniga betong-Berlin möter surrealistiska dansnummer möter tyska hösten möter befriande galna skräckscener. Att förklara Luca Guadagninos nytolkning av kultskräckisen "Suspiria" är en omöjlighet och ord som esoterisk, flippad och utmanande räcker inte till på långa vägar. Jag förundras fortfarande över hur Guadagnino så självsäkert överträffade Dario Argento på precis alla plan (musik och foto inräknat).

Nöje

Snart rullar Nybrorevyn igång

Nöje

Babben åker på stor turné – kommer till Kalmar

I höst ger sig Babben Larsson ut på vägarna med sin nya föreställning ”Här kommer Babben Larsson, tjolahopp!” Den 1 oktober kommer gotlänningen till Kalmarsalen.

Nöje

Jerner: Pacino briljerar som judisk nazistjägare i stenhård hämndsaga

Redan i den allra första scenen i Amazon Primes nya storsatsning “Hunters” sätts tonen för det som väntar. En idyllisk och ultra-amerikansk grillkväll övergår i blodig massaker där män, kvinnor och barn blir nermejade när en gammal nazistbödel från Auschwitz får sin täckmantel röjd av en judinna. Brutaliteten är påtaglig och på den vägen fortsätter det sen, för det här är en serie som inte drar sig från våldsamheter och fördärv. Kombinationen av det allra mörkaste kapitlet i historieboken och förhöjd hämndaction är riskfylld och problematisk, men om man är med på noterna så är det onekligen ett effektivt och rafflande grepp.

Kalmarposten-TV

Hitta företag och tjänster

Grattis!

Döds- och minnesannonser