Annons

Åtal: Publicerade bilder på hakkors och Hitler på internet

En Torsåsbo i 45-årsåldern åtalas för tre fall av hets mot folkgrupp.
Publicerad 12 juni 2021
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Det gäller i samtliga fall material som mannen har publicerat på en och samma internetsajt vid olika tidpunkter 2018, 2019 och 2020.

2018 ska mannen enligt åtalet ha ”uttryckt missaktning för människor av muslimsk trosbekännelse genom att på internet publicera bilder och text med innebörden att vita kvinnor som reser till muslimska länder riskerar att halshuggas”.

Annons

2019 ska mannen ha ”uttryckt missaktning för människor av utländsk, och främst judisk etnicitet, genom att på internet publicera en bild på Adolf Hitler som avfyrar en nyårsraket märkt med ett hakkors”.

Slutligen ska mannen 2019 ha ”uttryckt missaktning för människor av judisk etnicitet genom att på internet publicera en bild som visar en nidbild av en judisk man som ryggar undan för en annan man som håller upp ett hakkors”.

Mannen ”vidgår händelseförloppet men förnekar brott”.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons