GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dom: Återfallsförbrytare får rejäl straffrabatt

45-åringen fälls för totalt tio olika brott. Påföljden blir att han inte får tillbaka bilar och knivar som beslagtagits.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Foto: Agnes Aronsson

Mannen hemmahörande i Karlskrona dömdes så sent som i mars till två månaders fängelse för olika missbruksrelaterade brott. De brott han nu fälls för begicks före brotten han fälldes för i mars. ”Under angivna förhållanden får de s.k. nyupptäckta brotten anses utan nämnvärd betydelse i förhållande till den senast utdömda påföljden”, skriver Kalmar tingsrätt i sin dom.

Förutom några nya punkter i belastningsregistret och förverkande av tre bilar och fyra knivar får han alltså ingen direkt påföljd.

45-åringen har i Torsås, Nybro och Emmaboda vid totalt sex tillfällen kört bil utan körkort. Vid ett av tillfällen var han påverkad av narkotika, vid två tillfällen hade han en eller flera knivar i fordonet.