Efter larmhaveriet – obehöriga har troligen kommit över personuppgifter

Cyberattacken mot det företag som levererar trygghetslarm till flera tusen brukare i länet har troligen resulterat i att obehöriga kommit över personuppgifter, det skriver Torsås kommun i ett pressmeddelande.
Torsås • Publicerad 24 mars 2023
Trygghetslarm.
Trygghetslarm.Foto: Mostphotos

Under natten till torsdagen drabbades Torsås kommuns leverantör, vilken hanterar larmsamtal på flera håll i länet, av ett dataintrång. Intrånget påverkade leverantörens tjänster i hela Sverige och även utomlands.

Leverantören meddelade på torsdagskvällen att de som stod för dataintrånget sannolikt har kommit över personuppgifter som leverantören hanterar åt kommunen, skriver Torsås kommun i ett pressmeddelande.

Det som kan ha läckt ut är personnummer, adress, telefonnummer och i vissa fall hälsodata, vilket är relevant i samband med larmhantering.

Under fredagen postas brev till alla berörda omsorgstagare i Torsås med information om vad som har hänt. Kommunen fortsätter att arbeta med leverantören för att utreda händelsen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.