Annons

Får dödade av varg i Torsås: ”Risken för ännu ett angrepp är hög”

Natten mot onsdag skedde en vargattack i Rotavik i Torsås kommun. Två får dödades och nu uppmanar länsstyrelsen lantbrukare i närområdet att hålla sina djur inomhus om möjligt.
Publicerad 15 november 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Linda Öhman/Mostphotos

En lantbrukare i Rotavik i Torsås kommun fick två får dödade i attacken natten mot onsdag, vilket Barometern först med att rapportera om.

– Vi har varit på plats och vår bedömning är att det är en varg som dödat fåren, säger Fredrik Ustrup, enhetschef för djurenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län.

Annons

– Vi har hjälpt den drabbade lantbrukaren med akutåtgärder. Vi har placerat ut lapptyg som skrämsel, säger Fredrik.

Länsstyrelsen rekommenderar att lantbrukare i området förstärker tillsynen av sina djur. Om det är möjligt uppmanar länsstyrelsen att man tar in sina djur över natten.

– Vi är samtidigt fullt medvetna om att alla inte har den möjligheten. Men vi uppmanar till det då risken för ännu ett angrepp är hög. Som lantbrukare bör man ha det i åtanke.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons